23 Mayıs 2024 Perşembe



14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA   11:34   “SIZLERI KENTIMIZDE MISAFIR ETTIĞIMIZ IÇIN MUTLUYUZ”   11:32    “ŞIMŞEK TASARRUF DIYOR, ÇEVRE BAKANı GÖKDELEN KIRALıYOR”   11:31   MERSIN’DE HACı ADAYLARı KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDı   11:20   TARSUS BELEDIYESI KURS KAYıTLARı BAŞLADı   11:11   CİMER’E IHBAR GELDI, POLIS OPERASYON YAPTı: 9 GÖZALTı   11:10   TARSUS’TA TRAKTÖR KAZASı: SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN’DE 28 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   11:07   “SIBERGÖZ-40” OPERASYONLARıNDA 181 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:06   KOVALARDA UYUŞTURUCU YETIŞTIREN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:05   BAŞKAN ÖNTÜRK’DEN HATAYSPORLU FUTBOLCULARA PRIM SÖZÜ   10:54   AKDENIZ’IN BALıKÇıLARı, EKMEK TEKNELERINI BAKıMA ALDı  
 
 
 
 
DEPREMZEDELERİN TEMİZ SU İHTİYACI KARŞILANIYOR
   

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, depremin olduğu ilk günden itibaren seferberlik halinde afetin yaralarını sarmaya çalışırken, Kırıkhan’da depremzede vatandaşlara temiz su temin ediyor, yeraltı içme suyu hatlarını da yeniliyor.

 

Tarih : 20 Şubat 2023 Pazartesi 17:32

Deprem felaketi ile birlikte bölgede en çok ortaya çıkan ihtiyaçlardan birisi de temiz içme suyu temininde yaşanan sıkıntı oldu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın talimatı üzerine, onlarca iş makinesi ve arama-kurtarma faaliyetine katılacak personelin yanı sıra, bölgede yaşayan vatandaşların hem içme suyu hem de temizlik ve hijyen amaçlı su ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok personel ile 2 arazöz görevlendirildi.

Depremzedelere temiz içme suyu ulaştırılıyor

Hemen bölgeye hareket eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, depremden etkilenen yerlerden biri olan Hatay Kırıkhan’da, depremin ilk gününden itibaren arazözler yardımıyla depremzede vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu ulaştırmaya devam ediyor. Görevli ekipler, Kırıkhan ilçesine kurulan sahra hastanesinin yanı sıra, çadırlarda barınan binlerce afet mağduru vatandaşa da ulaşarak içme suyu ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yollardaki molozlar alınıyor, seyyar tuvaletler dağıtılıyor, çöpler toplanıyor

Fen işlerine bağlı ekipler de bir yandan Kırıkhan’da yollardaki moloz ve atıkları kaldırıp cadde ve sokakları trafiğe açıyor, sarsıntılarda zarar gören yeraltı içme suyu hattını yenileme çalışması yapıyor. AFAD’ın, Kırıkhan’da kurduğu çadır kentte fosseptik çukuru kazan ve ihtiyaç duyan bölgelere seyyar tuvaletler taşıyan ekipler, alt temel malzeme nakli ve yol düzenlemesi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de kamyonlar yardımıyla bölgeden her gün tonlarca çöpü toplayıp ilçeden çıkarıyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  akdenizbelediyesi, mustafagültak, deprem, depremzede, afad, içmesuyu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA