1 Şubat 2026 Pazar



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
Kır Çiçekleri yeni çiçeklerini arıyor
   

Özellikle kırsal kesimde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli kız çocuklarının eğitim hayatlarına devam etmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl önce başlatmış olduğu ‘Kır Çiçekleri’ projesi, yeni çiçeklerini arıyor. 10- 14 yaş arası kız çocuklarının kabul edildiği ve velilerin katılımının şart olduğu seçme sınavlarına başvurular, Macit Özcan Spor Tesisleri Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi’ne 27 Mayıs ile 7 Haziran tarihleri arasında şahsen yapılacak.

 

Tarih : 23 Mayıs 2024 Perşembe 14:23

Özellikle kırsal kesimde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli kız çocuklarının eğitim hayatlarına devam etmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl önce başlatmış olduğu ‘Kır Çiçekleri’ projesi, yeni çiçeklerini arıyor. İl ve il dışında katıldıkları yarışmalarda önemli dereceler elde eden ve kentimizi gururlandıran Kır Çiçekleri, başarılı birer kadın sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. 10- 14 yaş arası kız çocuklarının kabul edildiği ve velilerin katılımının şart olduğu seçme sınavlarına başvurular, Macit Özcan Spor Tesisleri Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi’ne 27 Mayıs ile 7 Haziran tarihleri arasında şahsen yapılacak.

8 Haziran’da Nevin Yanıt Atletizm Sahası’nda yapılacak seçmelerde boy ve kilo değerlendirmesi ile başlayacak sınavda; dikey sıçrama, esneme, sürat koşusu, durarak uzun atlama ile dayanıklılık koşusu gibi fiziki yeterliliğin ölçüleceği genel performans değerlendirmeleri dikkate alınacak. Başvuru için ise, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olacak.

 

TAŞKIN: “PROJE İLE KIZ ÇOCUKLARIMIZ HEM SPOR YAPIYOR, HEM DE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Kır Çiçekleri projesinin Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğunu belirterek, “Başkanımız Vahap Seçer’in bir projesi olan Kır Çiçekleri projemizde; şu anda 33 kız çocuğumuz hem spor yapıyor, hem de eğitimlerine devam ediyorlar. Çok da başarılı olmaya başladılar. 2 yıldır Türkiye şampiyonalarında 50’ye yakın madalya aldılar ve bu çok önemli bir sayı. Kır Çiçekleri projemiz meyvelerini vermeye başladı” dedi.

 

“KIZLARIMIZIN BAŞARILI BİRER SPORCU OLMALARI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Kır Çiçekleri projesi hakkında bilgi veren Taşkın, özellikle kırsal kesimde yaşayan ve spora yetenekli kız çocuklarının bu proje ile keşfedildiğini dile getirerek, “Spora yeteneği olan ve desteğe ihtiyacı olan çocuklarımızı seçerek, Kır Çiçekleri Sporcu Yetiştirme Merkezi’mizde bütün ihtiyaçlarını karşılıyor ve eğitimlerini sağlıyoruz. Başarılı birer sporcu olmanın yanı sıra, başarılı bir birey olmaları için de her türlü desteği kendilerine veriyoruz. Kır Çiçekleri’nde çocuklarımız başarılarını devam ettirirken, her yıl ailemize yeni sporcular alıyoruz. Bu yıl da 8 Haziran’da seçmeler yapılacak. Bu seçmelerde başarılı olan çocuklar, önümüzdeki yıl merkezimize katılacaklar. Aynı zamanda, köylerimize ve kırsal kesimlere giden ‘Sporbüs’ projemiz var. Oralarda da projeye katılan ve yetenekli olan çocukları gözlemliyor ve sınava dâhil ediyoruz. Onlar da bu sınavlarda başarılı olurlarsa, eğitim merkezimizde eğitim alacaklar” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA