24 Mayıs 2024 Cuma



10:28   GEÇMIŞIN IZLERI TARSUS KÜLTÜR EVI’NDE HAYAT BULUYOR   10:27   TARSUS’TA YANAN TıRDA YÜKLÜ 7 SıFıR ARAÇ YANDı   10:25   KıZ ISTEME DÖNÜŞÜ FECI KAZA: 14 YARALı   10:24   MERSIN’DE SON ZAMANLARDA TAKSICILERE YÖNELIK SALDıRıLAR PROTESTO EDILDI   10:21   BÜYÜKŞEHIR’IN SPORBÜS’Ü ÇOCUKLAR IÇIN YOLLARDA   14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA   11:34   “SIZLERI KENTIMIZDE MISAFIR ETTIĞIMIZ IÇIN MUTLUYUZ”   11:32    “ŞIMŞEK TASARRUF DIYOR, ÇEVRE BAKANı GÖKDELEN KIRALıYOR”   11:31   MERSIN’DE HACı ADAYLARı KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDı   11:20   TARSUS BELEDIYESI KURS KAYıTLARı BAŞLADı   11:11   CİMER’E IHBAR GELDI, POLIS OPERASYON YAPTı: 9 GÖZALTı   11:10   TARSUS’TA TRAKTÖR KAZASı: SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
YILDA 180 BİN TON ÜRETİLEN ANAMUR MUZUNDA YOĞUN HASAT DÖNEMİ
   

Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girilirken, hasadın yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 14:55

Anamur'da bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tescilli 'Anamur muzu' yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor. Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle Eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi Mart ortasına kadar devam ediyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor. Burada askıya alınan muzlar tartılarak taraklara bölünüp sudan geçirilerek kasalara alınıp sarartma odalarına alınıyor. 5 ile 10 gün arasında sarartma odalarında bekletilen muzlar tırlarla çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Van başta olmak üzere ülke genelinde dağıtıma çıkartılıyor. Bu yılın verimli geçtiğini belirten üreticilere ve saha çalışanları, yoğun bir sezona girdiklerini aktardı.

Yoğun sezonun açılmaya başladığını ve kesimlerinin hızlandığını belirten işçilerden Hasan Sönmez, dolgun ve kaliteye uygun muzları kesip tesise götürüp işlediklerini kaydetti.

Muzların kesim sonrası araçlarla tesise sevk edildiğini anımsatan İşleme Tesisi Müdürü Nuriye Çapun,"Tesiste kantara alıp muzları kalite kalite ayırıyoruz. Askıya alarak kazanların olduğu bölgeye gönderiyoruz. Her kalite ayrı bir kazana doğranarak paketleme yapılır. Paketleme sonrasında ise sarartma odalarına alıyoruz. Sevkiyata göre sarartma işlemini yapıyoruz. Yaklaşık 5 ile 10 gün arasında sevkiyatlarımız tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anamur, muz, türkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA