19 Mayıs 2024 Pazar



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
6 Şubat’ın acısı yüreklerde yeniden hissedildi
   

6 Şubat’ta ve devamında Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda dualarla anıldı. Seneyi devriyesi Miraç Kandili’ne denk gelen 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerde yeniden hissedildi. Akbelen Mezarlığı’nda ve Tarsus Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu. Aynı zamanda katılımcılara lokma ve kandil simidi de ikram edildi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:25

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta ve devamında yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Mersin’de dualarla anıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezde Akbelen, Tarsus’ta ise Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu. Seneyi devriyesi Miraç Kandili’ne denk gelen depremlerde kaybedilenlerin acısı yeniden yüreklerde hissedilirken, yeni acılar yaşanmaması için de dualar edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi ile Mezarlıklar Dairesi iş birliğinde düzenlenen programda, depremde hayatını kaybeden yaklaşık 54 bin vatandaş için Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.  Anma programı için mezarlığa gelen vatandaşlara lokma ve kandil simidi de ikram edildi.  

 

YILDIRIM: “DEPREMZEDELERİMİZ ANISINA MEVLİT OKUTUYORUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, mezarlıklarda yapılan anma etkinliği hakkında bilgi vererek, “Bu acılı günün ilk yıldönümü. Maalesef ülke olarak zor ve güç bir durum atlattık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de depremin ilk gününden itibaren gerek deprem bölgelerinde gerekse buradaki depremzede vatandaşlarımıza elimizden gelen katkıyı fazlasıyla sunmaya çalıştık. Bugün de hem kandile de denk gelmesi sebebiyle depremzedelerimiz anısına mevlit okutuyoruz. Lokma ikramımız da var ve bu acılı günü yad etmiş olacağız ve unutmayacağız. Bizim için çok anlamlı bir gün. Dualarımızı ettik. Kederli günü tekrar yad ettik. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

 

POLAT: “YIKIM NEREDE OLURSA OLSUN TÜM ULUS OLARAK BİZ ACIYI HİSSETTİK”

Mezarlıklar Dairesi Başkanı Cihan Polat ise, “6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Kuran-ı Kerim Tilaveti ve hatim okuması yapıyoruz” dedi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak deprem sonrasında gerekli tüm desteği verdiklerini belirten Polat, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem Mersin'e gelen misafirlerimizi ağırladık hem de depremin ana üssünde yaşanan acıları, sıkıntıları paylaşmak için tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Deprem acı bir gerçekliği bize gösterdi. Yıkım nerede olursa olsun tüm ulus olarak biz acıyı hissettik. Kardeşliğin ve dostluğun el uzatıldığı bir ortamı da yaşadık” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA