16 Eylül 2025 Salı



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
Başkan Yıldız, üniversite öğrencilerini sevindirdi
   

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bir önceki dönemde alınan meclis kararıyla belediyenin üniversite öğrencilerine ödemesi gereken eğitim yardımının yapılmadığını tespit ettiklerini ve ilk icraatlarından bir tanesinin de bu yardım bedelini öğrencilerin hesaplarına yatırmak olduğunu söyledi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 12:09

Belediyeyi MHP’li yönetimden devralan Başkan Yıldız, 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun sonuna gelinmesine rağmen, üniversitede öğrenim gören lisans öğrencileri için 5 bin 500 TL, önlisans öğrencileri için de 2 bin 750 TL desteğin bugüne kadar tamamlanmamasının ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin zor durumda bırakılmasının kabul edilecek bir konu olmadığını söyledi.

 

“ÖNCEKİ YÖNETİM GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ BİLE YERİNE GETİRMEMİŞ! BU ÇOCUKLARIN HAKKI ÖNEMLİ”

Başkan Yıldız; “Her sene bütün belediyeler üniversiteyi kazanan ilçelerindeki öğrenciler için belli bir burs veriyorlar. Geçtiğimiz yıl Toroslar Belediyesince de üniversiteyi kazanan ve burs başvurusu şartlarını sağlayan öğrencilere öğrenim harcı, kırtasiye harçlığı verilmek üzere bir meclis kararı alınmış. Bu gençlerimiz, geçtiğimiz yıl eylül ayında okullarına kayıtlarını yaptırdılar. Şimdi Mayıs ayındayız. Bu gençlere verdikleri sözü bile yerine getirememişler. Aradan bu kadar zaman geçmiş, o günden bugüne kadar öğrenciler, birinci sınıfı bitirmiş ve bir ay sonra okulları kapanıyor. Göreve gelir gelmez ilk yaptığım işlerden birisi buydu. Dedim ki bu çocukların hakkı önemli. Bu çocuklara söz verilmiş. Belediyenin böyle bir mecburiyeti yok ama meclis kararı alınmış.  O zaman aldığımız kararları yerine getirmemiz lazım diyerek, bu çocuklarımıza burslarını gönderdik. Onlardan da çok güzel mesajlar geldi. Hepsini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA