8 Haziran 2024 Cumartesi



15:42   ANNE KEDI, YAVRULARıNı KORUMA IÇGÜDÜSÜYLE ITFAIYECININ ELINI TıRMALADı   13:53   MERSIN’DE DEFINE ARAMAK IÇIN KAÇAK KAZı YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   12:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA   12:12   AKDENIZ’DE KURBAN KESIM VE SATıŞ YERLERI HAZıR   12:10   MEZITLI’DE KURBANLıK KESIM VE SATıŞ YERLERI BELLI OLDU   12:08   VALI PEHLIVAN, MOLDOVA CUMHURIYETI MERSIN FAHRI KONSOLOSLUĞUNUN AÇıLıŞ RESEPSIYONUNA KATıLDı   10:45   ÜRETICI KADıN STANTLARı ILE 8 BIN KADıNA ULAŞıLDı   10:44   ATıKLAR, TOPRAK IYILEŞTIRICI KOMPOST ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR   10:42   DENIZDEN ÇıKAN ÇÖPLER ‘YINE’ ŞAŞıRTMADı   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAĞLıKLı VE EĞLENCELI ETKINLIK   10:39   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:38   TARSUS’TA EMPATI HAREKETI BAŞLADı   10:35   11 YAŞıNDAKI KıZ ÇOCUĞU SERINLEMEK IÇIN GIRDIĞI DEREDE BOĞULDU   10:34   MERSIN’DE KRIPTO PARA DOLANDıRıCıLıĞı OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   15:10   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:09   MEZITLI BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNDA HıZıNı KESMIYOR!   15:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERINDEN YKS ÖNCESI SON HAZıRLıKLAR   15:05   SIVRISINEK VE HAŞERE ILE BITKISEL MÜCADELE   15:02   İLAÇ ENDÜSTRISI IÇIN ÖNEMLI YÖNTEM   15:00   MERSIN’DEKI KADıN CINAYETININ ŞÜPHELISI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
ALARM TATBİKAT ÇIKTI
   

Erdemli ’de bulunan ceza infaz kurumunda verilen alarmın ardından “isyan çıktı, yangın var” anonsu geçildi, itfaiye ekipleri ve güvenlik güçleri harekete geçti. Kuruma gelen güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri anonsun tatbikat olduğunu öğrendi

 

Tarih : 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:46

Kentte, ceza infaz kurumunda sirenlerin ardından geçilen 'isyan çıktı, yangın var' anonsu güvenlik güçleri ile itfaiyeyi alarma geçirdi. Hızla kuruma gelen güvenlik güçleri ve diğer ekipler olayın tatbikat olduğunu kurum yetkililerinden öğrendi.

Mersin Erdemli K2 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda 'acil eylem tatbikatı' gerçekleştirildi. Ceza infaz kurumunda senaryo gereği 'isyan çıktı, yangın var' anonsu verildi. Yine senaryo gereği kurumda 2 personelin dumandan etkilendiği bilgisi geçildi. Olayın tatbikat olduğundan habersiz olan güvenlik güçleri ile diğer birimlerin araçları sirenlerini açarak kuruma 3 ila 7 dakikada ulaştı. Polis ve jandarma ekipleri ile sivil ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kuruma ulaşan sağlık ekipleri de diğer ekipler gibi olayın tatbikat olduğunu kurum yetkilisinden öğrendi. Tatbikat Erdemli Cumhuriyet Savcısı Cengiz Uygun ile Cezaevi Müdürü Aziz Demirkan’ın nezaretinde gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı yönetmeliğinde bulunan 'acil eylem tatbikatı' çerçevesinde kolluk kuvvetleri, itfaiye, ambulans ve diğer ekiplerin herhangi bir durumda vereceği tepkiyi ölçmek amacıyla bu tür tatbikatların yılda 2 kez gerçekleştirildiği bilgisi de aktarıldı.

"BİZ ALIŞTIK AMA BİLMEYENLER SORUYOR"

Cezaevi çevresinde evi bulunan vatandaşlardan Melahat Uçkaç bu tür tatbikatlara artık alıştıklarını belirterek, bilmeyenlerin ise olayı öğrenmek için kendilerine merakla sorduklarını belirtti. Uçkaç, "Bir durum mu var, bir zarar mı var diye soruyorlar. Biz de 'hiçbir şey yok tatbikat' dedik. Yakın olduğumuz için zorluk çekmiyoruz, biliyoruz, hiçbir endişemiz yok. Cezaevinden de memnunuz faydası var zararı yok" ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  alarm, mersin, erdemli, cezaevi, tatbikat, isyan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA