15 Haziran 2025 Pazar



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
Silifke’de Gezegen Geçidi Töreni!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki her çocuğu bilimle tanıştırma hedefiyle sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bu kez, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni Silifke’ye taşıyan belediye, ‘Gece Gözlem Etkinliği’ düzenledi. Belirli zamanlarda gezegenlerin güneşin bir tarafında toplanarak gökyüzünde görsel bir şölen sunduğu bu nadir astronomik olayı fırsat bilen astronomlar, Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nde çocuklara ve ailelere Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü izletip unutulmaz bir deneyim yaşattı.

 

Tarih : 10 Şubat 2025 Pazartesi 13:53

Haber Merkezi

 Kentteki her çocuğu bilimle buluşturmak adına sınırlarını zorlamaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni Silifke’ye kadar götürdü. Belirli zamanlarda gezegenler güneşin bir tarafında toplanır ve gökyüzünde bir görsel şölen sunar. Gezegenlerin farklı yörünge yapıları ve farklı yörünge süreleri nedeniyle nadiren gerçekleşen bu astronomik olayı fırsat bilen astronomlar, Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nde çocuklara ve ailelerine Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü izleterek unutulmaz anlar yaşattı. Gezegen geçidi töreninde her ne kadar Uranüs ve Neptün de olsa uzak ve soluk oldukları için şehir ışıkları nedeniyle gözlemlenemedi. Silifke Belediyesi, Medcem ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığını yaptığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek sunduğu ‘Gece Gözlem Etkinliği’nde gökyüzü meraklıları Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü görme şansı yakaladı. Bu eşsiz astronomik olaya şahit olan Mersinliler hayranlıklarını gizleyemedi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  silifke, aziz sancar, kent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA