17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Akdeniz’de Yerli Buğday Hasadı Başladı
   

Mersin’in Akdeniz Belediyesi, kendi arazilerinde ekimini yaptığı yerli ’Yakamoz’ türü ekmeklik buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Yerli üretimi destekleyen bu adım, hem tarımsal kalkınmaya katkı sağlıyor hem de örnek bir belediyecilik modelini ortaya koyuyor.

 

Tarih : 4 Haziran 2025 Çarşamba 17:14

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen çalışmada, 2014 yılında tescillenmiş yerli 'Yakamoz' türü buğday tohumu tercih edildi. Bu kapsamda, 2024 yılının Ekim ayında ilçeye bağlı kırsal mahallelerden Akdam ve Anadolu mahallelerinde bulunan toplam 20 dönümlük belediye arazisine buğday ekimi yapıldı. Ekim işleminin ardından buğdayın gelişim sürecinde gerekli olan gübreleme, sulama, zararlı mücadelesi ve diğer tarımsal bakım işleri, belediyenin uzman personeli tarafından titizlikle yürütüldü. Hasat zamanına kadar geçen süreç boyunca araziler düzenli olarak kontrol edilerek yüksek verim elde edilmesi sağlanıyor.

"TARIMSAL ÜRETİM PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK"

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, yürütülen projeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Belediyemize ait arazileri tarımsal üretime kazandırarak hem üreticiyi destekliyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Yerli ve milli tohumlarımızla gerçekleştirdiğimiz buğday üretimi, hem kırsal kalkınmayı hem de sosyal yardımlaşmayı içeren çok yönlü bir projedir. Emek veren tüm personelimize ve katkı sunan tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Tarımsal üretim projelerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi. Akdeniz Belediyesi'nin bu uygulaması, yerel yönetimlerin hem kırsal kalkınma hem de sosyal dayanışma alanında örnek oluşturabilecek nitelikteki projelerle halkın yanında olunabileceğini kanıtlamayı hedefliyor. Gerçekleştirilen bu üretim süreci yalnızca tarımsal üretime değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmaya da katkı sunmayı hedefliyor. Hasattan elde edilen buğdaylar, belediye tarafından una dönüştürülerek ilçede tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak ulaştırılacak. Bu uygulama sayesinde hem belediyeye ait atıl durumdaki araziler üretime kazandırılmış oldu, hem de ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara doğrudan destek sağlandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, buğday, hasad, zeyit şener

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA