16 Mayıs 2024 Perşembe



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
80 ESER İLE AÇILIŞ YAPILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolaysıyla düzenlenen sanat kampı sona ererken, 80 eser ise halkla buluştu.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 11:17

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolayısıyla düzenlenen sanat kampında onlarca ressamın özgün içeriklerle tuvale döktüğü 80 eser, açılan sergide görücüye çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Bu kapsamda onlarca kadın ressam, 4 gün boyunca Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Birbirinden güzel 80 eser, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Eserler Tarsus’ta sergilendikten sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenleyeceği etkinlikler kapsamında diğer ilçelerde de vatandaşlarla buluşturulacak. Resim sergisinde, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan ve uluslararası birçok başarısı bulunan keman sanatçısı İdil Olğar da çaldığı eserlerle sanat dolu dakikalar yaşanmasını sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ünzile Kuru ve sanatseverlerin katılım gösterdiği serginin açılışında konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kurulan TADEKA Plastik Sanatlar Komisyonu’nun çalışmasıyla söz konusu serginin düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğe aktif destek veren Çukurova Sanat Atölyesi’nden Sema Tüfekçi ise “Ülkemizde her gün kadınlarımız katlediliyor. Kadınlarımıza ayrımcılık yapılıyor. Dünyadaki kadınların büyük bir bölümü şiddete maruz kalıyor. Neden buradayız? Birlikten güç doğduğunu bildiğimiz için. Sanat evrensel bir dil olduğu için buradayız. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, bizi bu güzel kampla buluşturan Şerife Hasoğlu Dokucu’ya teşekkür ederiz” ifadelerine ye verdi.

Kampta çok güzel şekilde ağırlandıklarını söyleyen ressam Selma Eser de “Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, diğer şehirlerden de ressam arkadaşlar, sanatla uğraşan diğer arkadaşlar hepimiz 4 gün boyunca burada kaldık. Çok güzel resimler yaptık” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  8mart, kadın, eser, sergi, sanatçı, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA