18 Mayıs 2024 Cumartesi



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
GÜNDOĞDU MAHALLESİ’NE BİLİM MERKEZİ KURULACAK
   

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, haftalık olarak gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri kapsamında Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdurrahim Uysal ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gültak, Gündoğdu Mahallesi’nde Mersinli tüm gençlerin yararlanabileceği bir bilim merkezini hayata geçireceklerini söyledi.

 

Tarih : 22 Eylül 2021 Çarşamba 13:32

Göreve geldiği günden bugüne kadar sürdürdüğü haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında bu hafta Gündoğdu Mahallesi'ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz'in köklü sorunları olduğunu ve bu sorunların yıllardır halının altına süpürüldüğünü ifade etti. Akdeniz'in en büyük sorunlarından bir tanesinin imar, diğerinin çarpık yapılaşma, altyapı sıkıntıları ve üstyapı, kaldırım çalışmaları olduğunu belirtti.

Sorunların çözümü için kısa sürede iyi bir mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Gültak, "Maalesef Akdeniz’in alt yapısı 50’lerden 60’lardan kalma. 20-25 yıldır doğru dürüst asfalt ve kaldırım çalışması yapılmamış, 40-50 yıldır da kaçak yapılaşmaya izin verilmiş, çarpık bir kent ortaya çıkmış. Bunların günahını hep birlikte çekiyoruz. Çay Mahallesi’nde Cumhurbaşkanımızın da müjdesini verdiği gibi insanlar yılbaşında yavaş yavaş takas yöntemiyle evlerine geçecekler. Dün de barış mahallesinde anlaşmaya vardığımız vatandaşlarımızın evlerini yıkmaya başladık. Yılbaşından sonra o bölgemizi de yüklenici firmaya teslim edeceğiz, onlar da temelleri atmaya başlayacak. 1.5 2 yıl içerisinde de Barış Mahallesi yepyeni bir görünüme kavuşturacağız” dedi.
Gündoğdu Mahallesi'ne "bilim merkezi" kuracaklarını kaydeden Gültak, "Akdeniz Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliği ile Mersin’in ilk ve tek “Bilim Merkezini” yapacağız. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı hızlandırdık. İlerleyen süreçte projemiz hayata geçecek. Çocuklarımız buraya geldiğinde, uzayı göreceği gibi, çekici de görecek, bir atölye gibi düşünün. Hayatında işine yarayacak her şeyi bu merkezde onu görecek. Buraya farklı ilçelerden bir çok gencimiz gelecek ve eğitimleri alabilecek. Ayrıca, mahallenin asfalt sorunlarını da gelecek yıl tamamen çözeceğiz. Gelecek yıl asfalt yılı olacak" diye belirtti.

Çay Mahallesi’ndeki asfalt sorunu ile ilgili de konuşan Gültak şunları söyledi:

"Çay Mahallesi ile ilgili yaptığımız toplantıların sonucunda ve büyükşehirde yaptığımız baskılar sonucunda, 13 kilometrelik bir sıcak asfalt çalışmasının başladığını öğrendim, şükürler olsun. Hani daha iş bitmemişti, hani sorunlar vardı asfalt yapılamazdı. Bunların hepsi de boşa düşmüş oldu. Demek ki baskılarımız sonuç verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, belediye, başkangültak, gündoğdu, mahalle, bilimmerkezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA