15 Mayıs 2024 Çarşamba



11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ   10:22   İLK GÖRÜŞTE AŞKLA BAŞLADı: SIBIRYALı GELINE TÜRK USULÜ DÜĞÜN   10:18   YAKıN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU  
 
 
 
 
ROSATOM, KALİNİNGRAD’DA LİTYUM-İYON PİL VE ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ ÜRETİM TESİSİ İNŞA EDECEK
   

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom bünyesindeki yakıt şirketi TVEL’in yan kuruluşu olan enerji depolama entegratör şirketi Renera, Kaliningrad Bölgesi Hükümeti ile bir anlaşma imzaladı. Renara, bu anlaşma ile Kaliningrad Bölgesinde lityum-iyon pil hücreleri ve enerji depolama sistemleri üretimi için tesis inşa edecek.

 

Tarih : 17 Eylül 2021 Cuma 15:25

Güney Kore merkezli bir lityum iyon pil üreticisi olan ve 2021 yılından bu yana Renera'nın yüzde 49'luk iştiraki olan Enertech International A.Ş, söz konusu projenin teknoloji ortağı olacak. Güney Koreli şirketin uzmanlığı ve atılımları, uluslararası yüksek standartları karşılayan ürünlerin üretilmesine imkan verecek.

'Rus giga fabrika' olarak adlandırılan lityum-iyon hücreler ve enerji depolama sistemleri üretim tesisinin, 2026'da Baltık Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında hayata geçirilmesi planlanıyor. Üretim tesisinin inşaatı, bu endüstri sahasının gelişimine katkıda bulunacak. Santralin tam üretim kapasitesi, üretilen pillerin toplam enerji hacmi doğrultusunda, yılda en az 3 GWh olacak.
Yakıt Şirketi TVEL’in Başkanı Natalia Nikipelova, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Enerji depolama ünitelerinin üretimi için büyük ölçekli bir tesis inşa etmek, hem nükleer dışındaki alanlarda faaliyet gösteren yeni işletmeler geliştirilme yönündeki stratejimizin uygulanması hem de hükümetin 2030 yılına kadar elektrikli ulaşımı geliştirme hedefi konusunda önemli bir kilometre taşıdır. Tesisin yapacağı üretimin ağırlıklı olarak yerli otomobil üreticileri tarafından kullanılması bekleniyor. Bu nedenle işletme, ithal ikameci devlet politikasının uygulanmasına da önemli katkı sağlayacak” dedi.

Renera Ltd. Şti. Genel Müdürü Emin Askerov da şunları ifade etti;
“Rusya pazarından aldığımız sinyaller, bir yıl önce planladığımız üretim hacimlerinin yetersiz kalabileceğini gösteriyor. Mevcut elektrikli ulaşım geliştirme planlarını yerine getirmek için, tesisin üretim kapasitesini 12 GWh'e kadar artırmayı düşünüyoruz.”

Kaliningrad Bölgesi Valisi Anton Alikhanov ise “Bu projenin hayata geçirilmesi, Kaliningrad’ın uzak bölgelerinin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlayabilir. Yeni tesislerde personel ihtiyacının ilk etapta 2 bin kişi olacağı tahmin ediliyor. Bu da doğuda bulunan belediyelerimizin nüfusunda, konut inşaatında ve yeni altyapının oluşturulmasında önemli bir artış beklentisi anlamına geliyor” diye konuştu.

Rosatom'un yeni iş portföyünde yer alan uçtan uca bir teknoloji olan enerji depolama, enerji geçiş konseptine uygun olarak yeni teknolojik paradigmada talep edilen yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesini mümkün kılıyor. Özellikle elektrikli araçlarda, elektrik şebekelerinde, kesintisiz güç kaynağı sistemlerinde ve enerji tüketimi dengeleme sistemlerinde Rus yapımı lityum iyon piller kullanılması gerekiyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, rosatom, tvel, enerji, güneykore, lityum

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA