8 Mayıs 2026 Cuma



10:23   BAŞKAN VAHAP SEÇER: "BELEDİYELER ARASI TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖNEMLİ"   10:17   KAMERA ŞÜPHELİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ: ARILIĞA GİREN ŞAHIS, KAMERAYA ZARAR VERDİ   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘GARAJ MERSİN’ VE ‘KAMPÜS MERSİN’ PROJESİ KAPILARINI AÇIYOR   10:09   BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ KURSLARI VATANDAŞLARA YENİ KAPILAR AÇIYOR   10:05   AKDENIZ’DE ANNELER GÜNÜ KERMESI’NE YOĞUN İLGI   16:57   AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN FARKLI GALİBİYET, PLAY-OUT BİLETİ GELDİ   16:53   MİNİK ELLER ANNELERİ İÇİN ÇÖMLEĞE ŞEKİL VERDİ   16:40   MERSİN’DE YOĞURT VE ÇİLEK İKRAMLI TRAFİK UYGULAMASI   13:24   BOZYAZI’DA MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI EĞİTİMİ   12:59   VATANDAŞLARIN IBAN’LARIYLA YASA DIŞI BAHİS PARASI TRANSFERİ YAPAN ÖRGÜTE OPERASYON   12:55   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "GİRİŞİMCİLERLE YATIRIMCILARI BULUŞTURACAĞIZ"   12:52   BÜYÜKŞEHİR’İN BİRÇOK LEZZET KARAVANI ÖZGECAN ASLAN BARIŞ MEYDANI’NDA BİR ARAYA GELDİ   17:41   TOROSLAR BELEDİYESİNİN 2025 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ   17:17   MERSİN’İN LOJİSTİK GÜCÜ AVRUPA’YA TANITILIYOR   16:28   GENÇ KÂŞİFLER MUT’TA SAHNE ALDI: 19 PROJE İLGİ GÖRDÜ   15:04   MUT’TA 2026 KAYISI HASADI DEĞERLENDİRİLDİ   14:20   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDE İLK SONUÇ: KALDIKLARI ODADA FOSFOR SİNİR GAZI TESPİT EDİLDİ   14:17   MERSİN’DE DAMADA LASTİK VE MOTOR YAĞI TAKTILAR   14:14   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜM NEDENİNİ ’TOKSİKOLOJİK VE HİSTOPATOLOJİK’ İNCELEME BELİRLEYECEK   14:10   MERSİN’DE EMEKLİLER DOLU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR  
 
     
 
Fatura Vatandaşın Cebinden Çıkacak
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik gözaltı girişimini "19 Mart Sivil Darbesi" olarak nitelendirirken, Türkiye ekonomisindeki sert çöküşün vatandaşın cebini de hedef aldığını vurguladı.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 13:31

Haber Merkezi

CHP’li Kış, 18 Mart 2025’te Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesiyle başlayan sürecin, iktidarın demokratik yollarla kazanamadığı İstanbul’u yargı sopasıyla ele geçirme arayışının sonucu olduğunu iddia ederek, “Bu sadece İstanbul ölçekli bir mesele değil, 86 milyonu hedef alan doğrudan halk iradesine karşı yapılmış bir darbedir. Bu darbe sadece hukuku değil, ekonomiyi de yıkmıştır. Saray rejiminin koltuk sevdası, ülkeye bir günde trilyonluk fatura çıkarmıştır” ifadelerini kullandı. 

“DOLAR FIRLADI, DIŞ BORÇ ARTTI, BORSA ÇÖKTÜ”

İmamoğlu’nun, gözaltı kararının ardından piyasaların büyük bir sarsıntı yaşadığını hatırlatan CHP’li Gülcan Kış, “TL’nin değer kaybı, Türkiye’nin dış borcunu yalnızca bir günde 684 milyar TL artırdı. Borsa İstanbul, aynı gün 831 milyar TL değer kaybetti. Dolar kuru 41,4 TL’ye ulaştı, Merkez Bankası ise sadece o gün 10 milyar dolarlık rezerv harcadı. Krizden sonra Merkez Bankası tarafından, halkın kemer sıkma politikasıyla biriktirilen 26 milyar dolar rezervi yakıldı. Bu parayla her bir emekliye 41 bin lira ikramiye verilebilirdi. Ya da bir Osmangazi Köprüsü, bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bir Atatürk Barajı, üç Avrasya Tüneli yapılır; üstüne emeklilere 787 lira daha ikramiye dağıtılırdı” dedi. Yaşanan ekonomik yıkımın boyutlarını tarihsel karşılaştırmalarla özetleyen Kış, “15 Temmuz darbe girişiminde Borsa İstanbul’un kaybı yüzde 7,1, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi’nde yaşanan kayıp yüzde 11,3, Ancak 19 Mart 2025’te yaşanan yargı darbesinde BIST 100 endeksi sadece birkaç günde yüzde 16 değer kaybetti. Yani bu siyasi müdahale; doğal afetten de askeri darbe girişiminden de daha büyük bir ekonomik yıkım yaratmıştır. Türkiye ekonomisi, bir kişinin siyasi hırsları uğruna çökertilmiştir” dedi.

“KUR GARANTİLİ PROJELERLE MİLLETİN CEBİ DAHA DA BOŞALACAK”

CHP’li Kış, kurdaki yükselişin yalnızca piyasaları değil, kamu harcamalarını da etkilediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Kamu-özel işbirliğiyle yapılan projelere verilen döviz garantileri nedeniyle, kur arttıkça milletin cebinden çıkacak para da artıyor. Dolar 38 liraya çıkınca köprülerin, otoyolların, şehir hastanelerinin maliyeti katlandı. Bu krizin gerçek bedeli, halkın sofrasından, emeklinin maaşından kesilerek ödenecek. Döviz piyasasında yaşanan sert hareketliliği içeriden bilgiye erişimi olanlara yaradı. Sadece birkaç saat içinde dövizden yüzde 11 kâr eden ‘şanslı’ kişiler var. Ama bu ülkenin milyonlarca emekçisi, öğrencisi, esnafı aynı süreçte büyük zarar gördü. Yani kazanan yine Saray’a yakın olanlar oldu, kaybedense halk. Hukuk çiğnendi. Borsa çöktü. Kur patladı. Rezervler buharlaştı. Peki kim kazandı? Emekli mi? Hayır. Gençler mi? Asla. Kazanan; içeriden bilgiyle döviz alıp satanlar, dolar garantili müteahhitler ve halk iradesinden korkan Saray rejimi oldu. Bu faturayı da ne yazık ki yine millet ödüyor” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, mersin, gülcan kış, ekrem imamoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA