2 Aralık 2025 Salı



10:42   CNR MERSİN KİTAP FUARI BU YIL ‘OKU’ MOTTOSUYLA HAYAT BULDU ‘10. CNR MERSİN KİTAP FUARI’ BÜYÜKŞEHİR STANDINDA YAZARLAR VE OKURLAR BULUŞTU   09:39   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ, HAVADA, KARADA VE DENİZDE HER DAİM HAZIR MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ KESİNTİSİZ GÖREVDE    09:32   1 ARALıK DÜNYA AIDS GÜNÜ – HIV ILE YAŞAYAN BIREYLERDE KANSER RISKI UNUTULMAMALı   13:04   MERSIN’DE EMEKLI EVI ÜYELERI ‘BEN ANADOLU’ OYUNUNA YOĞUN ILGI GÖSTERDI   13:01   ’O KÖY BIZIM KÖYÜMÜZ’ PROJESI ANAMUR’DA MANEVI KÖPRÜLER KURUYOR   12:59   MERCEK’TE YENI DÖNEM KAYıTLARı BAŞLADı   12:31   MERSIN’DE ÖĞRENIM YARDıMLARıNıN ILK TAKSITI HESAPLARA YATıRıLDı   12:29   MERSIN’DE YEMEK IMALATı YAPAN IŞLETMELER DENETLENDI   12:26   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 3 ÖLÜ, 3 YARALı   11:43   MAZOT YÜKLÜ TANKER ALEV ALEV YANDı, GÖKYÜZÜNÜ KARA DUMANLAR KAPLADı   10:41   3 ÇOCUK ANNESININ AZMI: HAYVANCıLıKLA UĞRAŞıRKEN ÇOCUKLARıN ILK ÖĞRETMENI OLDU   15:30   BAŞKAN BOLTAÇ’A MALTA CUMHURBAŞKANıNDAN ULUSLARARASı ONUR   15:27   BESIN ZEHIRLENMELERINDE EN KRITIK 72 SAAT IÇIN HAYATI UYARıLAR   14:58   MEZİTLİ 33 SPOR’A DESTEK GECESİ   10:54   MERSIN’DE KENEVIR EKIP UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:13   MERSIN’DE IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE UYUM IÇIN 3. PAYDAŞ ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   10:10   MERSIN’DE IŞ MERKEZINDE YANGıN VE KURTARMA TATBIKATı YAPıLDı   16:50   MERSIN’DE 3 AYRı KAZA: 4 YARALı   15:43   KıZ ÇOCUĞU DIYE OKUTULMADı, 60’ıNDAN SONRA 5 KITAP ÇıKARDı   11:48   ÇAKıR: "MERSIN EKONOMIK GELIŞMIŞLIKTE BÜYÜK SıÇRAMA YAPTı"  
 
 
 
 
Kreşte Şiddet İddiası
   

Mersin Erdemli’de bir kreşte, çocuklarının temizlik görevlisi olduğunu bildikleri kişi tarafından kötü muameleye uğradığını fark eden aile, durumu sosyal medyada paylaştı. Bu paylaşım nedeniyle aile, şüpheli durumuna düşerken, başka aileler de çocuklarının benzer şekilde şiddete uğradığını öne sürdü. Olayla ilgili olarak baba, ilgililerin cezalandırılmasını talep etti.

 

Tarih : 5 Şubat 2025 Çarşamba 13:35

Olay, yaklaşık 3 ay önce Erdemli ilçesinde Koyuncu Mahallesi Tapu Caddesi'nde bulunan bir kreşte yaşandı. İddiaya göre, Uğur ve Pelin Yetişir çiftinin kreşte eğitim gören 4 ve 6 yaşındaki çocukları, özel kurumda hizmetli olarak görev yapan N.Ş.'nin kötü muamelesine maruz kaldı. Polisin başka bir ailenin şikayeti üzerine incelediği güvenlik kamerası kayıtları ile durumu öğrenen Yetişir çifti şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası görüntülerini de kurumdan alan Yetişir çiftçi çocuklarına yapılanları görünce tepki göstererek sosyal medyadan paylaşımlar yaptı. Çocuklara kötü muamele ettiği ileri sürülen N.Ş. işten çıkarılırken, adli işlem de yapıldığı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi. Çocukları şiddet gören aile ise özel kreş ile ilgili paylaşımları nedeniyle mağdurluktan sanık durumuna düştü. Kurumun yetkilileri tarafından şikayet edilen aile, duruma tepki göstererek hem yaşananları anlattı hem de çocuklarına şiddet gösteren kadının olaydan önce kendilerine öğretmen olarak tanıtıldığını ileri sürdü.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kendi çocuğunun şiddet gördüğünü başka çocukların da aynı duruma düşmemesini isteyen baba Uğur Yetişir, bu olayın da bir velinin CİMER'e şikayette bulunmasının ardından polisin incelemesiyle ortaya çıktığını söyledi. Yetişir, "Çocuğum bu olaydan 2 ay öncesinde kendilerine 'beni tuvalete kapatıyorlar, bana eziyet ediyorlar' diyordu. Çocuktur belki yalan söylüyordur diyordum bu video ortaya çıkana kadar. Videoyu izlediğimizde kreş sahibinin bahsettiği gibi kolundan tutup sıraya alma değil, aşırı bir şiddet gördüğü anlaşıldı. Sadece bizim çocuklarımız değil diğer ailelerin çocukları da var bu konunun içinde. Bizim öğretmeni olarak bildiğimiz N.Ş., aslında temizlik görevlisiymiş. Temizlik görevlisi nasıl eğitim verebiliyor. O keza sabıkalı olan bir kişi nasıl kreş işletebiliyor. Kreşi annesinin üstüne yapıyor annesinin de sabıkası var. Olay en başından kopuyor aslında" dedi. Sözlerini sürdüren Yetişir, "Bizim hakkımızda itibar suikastından dolayı suç duyurusunda bulunmuşlar, kamera kaydını alıp paylaşmamızdan dolayı. Hem mağdur taraf biziz hem de şüpheli tarafına düştük, bir de ifade vermek zoruna kaldık. İşten attıkları görevlinin de kreş sorumlularının ve bu olayın üstünü örten çalışanların da cezalarını bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kreş yetkilileri ise olaydan sonra çalışanın işten çıkartıldığını ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, kreş, şiddet, uğur yetişir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA