4 Mart 2026 Çarşamba



15:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN RAMAZAN BEREKETİ GLÜTENSİZ SOFRALARA DA TAŞINIYOR   15:08   ŞEHİR TİYATROSU ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ OYUNU İLE BİNLERCE GENÇ SEYİRCİYE ULAŞTI    12:41   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSİNLİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   16:07   DÖRDÜZ KARDEŞLER BÜYÜKŞEHİR’İN SPOR KURSLARIYLA GELİŞİYOR VE SOSYALLEŞİYOR   15:10   BAŞKAN SEÇER, HAL KATLI KAVŞAĞI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU   14:19   MERSİN BÜYÜKŞEHİR EVDE BAKIM HİZMETLERİ İLE HERKESİN KİMSESİ OLUYOR   14:08   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, YENİŞEHİR’DE İFTAR VE RAMAZAN ŞENLİKLERİ’NE KATILDI   11:45   SAĞLıKLı AILE, GÜÇLÜ GELECEK İÇIN YENI ADRES: YEŞILYURT AKADEMI   10:39   BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR TİYATRO’DAN KÜTÜPHANE’YE UZANAN GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİ   13:35   MERSIN’DE YAĞıŞTAN ETKILENEN BÖLGELERDE ONARıM ÇALıŞMASı SÜRÜYOR   13:32   MERSIN’DE ÖĞRENCILERE ILHAM VEREN SÖYLEŞI   13:27   ALDEMIR: "28 ŞUBAT, MILLET IRADESINE INDIRILMIŞ AĞıR BIR DARBEDIR"   11:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN ÜNIVERSITELILERE KARIYER FıRSATı   11:46   MERSIN’DE HALK KART VE ÖĞRENIM YARDıMı ÖDEMELERI YATıRıLDı   11:43   MERSIN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM IÇIN 30 BIN HEKTARLıK YOL HARITASı HAZıRLANıYOR   16:48   TARSUS’TA ÇOCUKLARDAN ANLAMLı TIYATRO GÖSTERISI   12:43   MERSIN’DE BACA YANGıNı KORKUTTU   12:42   SILIFKE’DE CUMHURIYET SAVCıLARı ÖĞRENCILERLE IFTARDA BULUŞTU   12:40   SILIFKE VERGI DAIRESINDEN EĞITIME TAM DESTEK   12:39   MERSIN- FILYOS HATTı IÇIN ZONGULDAK ILE IŞ BIRLIĞI  
 
 
 
 
‘21 Ocak, acı ve utanç günü olarak hatırlanacak’
   

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınının ‘insanlık dramı’ olduğunu belirten Memleket Partisi Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, “Geceliği 30 bin liralık otel, 76 cana mezar oldu. Birilerinin para hırsı önce ağır ihmalkarlıklara dönüştü, ardından 76 hayatı yok etti. Bu bir doğal afet değil, bir insanlık dramıdır. Sonrası ise rezalet ve riyakarlıktır. Her 21 Ocak acı ve utancın günü olarak hatırlanacak” dedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2025 Perşembe 13:11

Haber Merkezi

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Kartalkaya’daki bir otelde 21 Ocak saat 03.30 sıralarında çıkan yangın, aktarılan son verilere göre 76 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Restoran kısmında başlayan yangın tüm binayı sardı. Otelin iç ve dış kaplamalarının ahşap olması yangını hızlandırırken; alarm ve duman dedektörlerinin de çalışmadığı belirtildi. İhmaller zincirinin 76 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan otelin geceliğinin ise 30 bin TL olması dikkat çekti.

“BİRİLERİNİN PARA HIRSI 76 KİŞİNİN YAŞAMINA MAL OLDU”

Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, meydana gelen olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Başkan Çetinkaya, otelde meydana gelen yangının ihmalkarlık silsilesi neticesinde bir faciaya dönüştüğünü vurguladı. Bir gecede 76 kişiye mezar olan oteldeki ihmalkarlıklara dikkat çeken Çetinkaya, “Birilerinin para hırsı 76 kişinin yaşamına mal oldu. Kimi, yangından kurtulmaya çalışırken pencereden atladı. Geriye ise birbirine bağlanmış, pencereden sarkıtılmış çarşafların içleri acıtan görüntüleri kaldı. Bu otelde yangın merdiveni yok muydu? Yetkililerin aktarımına göre 2 tane vardı, otel çalışanlarının aktarımına göre de bu merdivenler otelin içindeydi. Ahşap bir otel ve meydana gelen o büyük yangında dedektörler çalışmıyordu. O sırada otelde bulunanlar yangına uykusunda yakalandı, çığlıklarla ve dumanlarla uyandı.  İtfaiye ekipleri 40 dakikalık mesafeden yetişmeye çalıştı” dedi.

“BU BİR DOĞAL AFET DEĞİL, BİR İNSANLIK DRAMIDIR”

Facianın her yönüyle araştırılması gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, “Bu bir doğal afet değil, bir insanlık dramıdır. Burada suçlu kim? Günlüğü 30 bin lirayken yangınla ilgili gerekli tedbirleri almayan otel sahipleri mi? Kültür ve Turizm Bakanlığı mı? Olay yerine 40 dakika mesafeden gelen itfaiye mi? İtfaiyenin bağlı olduğu başkan yardımcılığı mı? Dayı oğlu mu? Kim? Bugün yapılan açıklamalarda herkesin topu birbirine attığı aşikar. Sorsan, kimsenin bu olayda suçu yok. Ama belki de suçlu çok. Bu faciada kimin suçu varsa, en ağır cezaları almalı” diye konuştu. Başkan Çetinkaya, yaşanan facianın bir insanlık dramı olduğun belirtirken; sonrasının rezalet ve riyakarlık olduğunu vurguladı. Çetinkaya, cenazelerin bir gıda firmasına ait soğuk hava depolu TIR’la taşındığı yönündeki görüntüleri hatırlatarak; “Bu bir utanç tablosudur. Yine aynı şekilde  bir yanda cenazeler taşınırken, diğer yanda bölgedeki otellerde konaklayanların hiçbir şey olmamış gibi tatillerine devam etmeleri ayrı bir utanç tablosudur. Bu tarz olayların dünyanın hiçbir yerinde bir daha yaşanmamasını dilerim. Bir kez daha başımız sağ olsun…” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  bolu kartalkaya, bahadır çetinkaya, otel, itfaiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA