17 Eylül 2025 Çarşamba



19:50   MAHKEME KARARıYLA SOKAKTA KALACAKLAR!   19:38   YAŞLı KADıNı SINIR KRIZINE SOKAN YANGıN   18:25   978 MILYON LIRALıK DEV YELKENLI SUYA INDIRILDI   17:28   MERSIN’DE FıRTıNA UYARıSı; RÜZGARıN HıZı 90 KM’YE ULAŞACAK!   17:07   BALıK PAZARı ESNAFı ÇÖZÜM BEKLIYOR   17:06   MERSIN’DE ULAŞıM MASAYA YATıRıLDı   16:53   SILIFKE, MARAŞ’ı YEDI BITIRDI: 7-1   16:24   TMO ÇEKIRDEKSIZ KURU ÜZÜM ALıM FIYATıNı AÇıKLADı   15:31   TAZELENME ÜNIVERSITESI’NDE YENI DÖNEM KAYıTLARı TAMAMLANDı   14:44   MERSINLI KADıNLAR ‘MAHSA AMINI’YI ANDı   14:02   MERSIN’DE 324 KM SAHIL VAR, NEDEN 5 YıLDıZLı OTEL YOK?   13:32   KAÇAN ÇOCUKLARı TAKIP EDIP VURMUŞLAR!   12:49   ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE TUTUKLANDı   12:37   TEZGAHLAR DOLDU, FIYATLAR DÜŞTÜ   12:25   MERSIN’DE SPORLA DOLU BIR HAFTA BAŞLADı!   12:21   ENFLASYON MASALıYLA GERÇEKLER GIZLENEMEZ   12:09   MERSIN’DE SAHADA, YOLDA VICDANDA KAZANDıLAR!   12:01   MERSIN’DE TERS YÖN DEHŞETI   11:04   MERSIN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞIŞIMI   10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3  
 
 
 
 
Gıda denetimine 22 milyon 135 bin lira ceza
   

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılı içinde gerçekleştirilen 31 bin gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere 22 milyon 135 bin lira cezai işlem uygulandığı açıklandı.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 14:57

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 yılında 122 gıda denetçisi ile 31 bin gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde tespit edilen mevzuat uygunsuzluklarına istinaden sorumluları hakkında, adli birimlere suç duyurusu, faaliyet durdurma, idari para cezası, ürünlerin piyasadan toplatılması, imha edilmesi ve kamuoyu duyurusu yapılması gibi farklı yaptırımlar uygulandı. Bu kapsamda şartları taşımayan işletmelere toplam 22 milyon 135 bin lira ceza kesildi.

“DENETİMLERİMİZ SÜRECEK”

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, güvenilir gıdaya ulaşmanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, “Bakanlığımızın 1 milyon 300 bine yakın denetim yaptığı 2024 yılı gıda denetiminin zirveye çıktığı yıl oldu. Bakanlığımızın rutin denetimlerinin yanı sıra sektörel bazda ağırlık verdiği denetimler de yapıldı. Et ve et ürünleri, alkollü alkolsüz içecekler, okul-yurt kantinleri ve yemekhaneleri gibi sektörel denetimlerden sadece birkaçı. Biz de Adana olarak 122 denetçimizle 31 bin gıda denetimi yaptık. Yaptığımız denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklara istinaden 22 milyon 135 bin lira idari para cezası uygulandı. Taklit ve tağşiş yapan firmalar bakanlığımızın internet sitesinden ifşa edildi” ifadelerini kullandı. Halkın güvenli gıdaya ulaşması için 2025 yılında da denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydeden Kökçüoğlu, en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız markette, kasapta, restorantta kısacası hayatın her anında karşılaştığı veya gördüğü herhangi bir olumsuzlukta ALO GIDA 174 hattımıza şikayet veya ihbarda bulunabilir. İl ve ilçe ekiplerimiz halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi için 7 gün 24 saat görevinin başında” dedi. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  adana, il tarım ve orman müdürlüğü, kamuoyu, mehmet nuri kökçüoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA