6 Mart 2026 Cuma



16:22   MAVI İZ PROJESIYLE DENIZ KIRLILIĞINE SANAT DOKUNUŞU   15:29   MERSİN’DEN SİLİVRİ’YE ADALET SELAMI: “BU HUKUKSUZLUK ELBETTE SONA ERECEK!”   12:37   YENIŞEHIR’DE MASAL GIBI BIR MÜZE VE KÜTÜPHANE   12:34   AKDENIZ’DE 4,5 TON SAHTE ZEYTINYAĞı ELE GEÇIRILDI   12:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KOMPOST ÜRETİM TESİSİ’NDE ATIK YOK, DOĞAYA DÖNÜŞ VAR   12:10   AKDENİZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERLEŞKESİNE TAŞINDI   12:08   AKDENİZ’DE CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN RİSKLİ YAPILAR YIKILIYOR   12:07   BAŞKAN SEÇER: “MEZİTLİLİLER DAHA SAĞLIKLI BİR SİSTEMDE SU KULLANMA İMKÂNI BULACAK”   15:23   TOROSLAR BELEDİYESİ YAYLALARDA HİZMET ATAĞINI SÜRDÜRÜYOR   11:26   GELECEĞIN YıLDıZLARı AKDENIZ’DE POTAYLA BULUŞUYOR   15:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN RAMAZAN BEREKETİ GLÜTENSİZ SOFRALARA DA TAŞINIYOR   15:08   ŞEHİR TİYATROSU ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ OYUNU İLE BİNLERCE GENÇ SEYİRCİYE ULAŞTI    12:41   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSİNLİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   16:07   DÖRDÜZ KARDEŞLER BÜYÜKŞEHİR’İN SPOR KURSLARIYLA GELİŞİYOR VE SOSYALLEŞİYOR   15:10   BAŞKAN SEÇER, HAL KATLI KAVŞAĞI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU   14:19   MERSİN BÜYÜKŞEHİR EVDE BAKIM HİZMETLERİ İLE HERKESİN KİMSESİ OLUYOR   14:08   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, YENİŞEHİR’DE İFTAR VE RAMAZAN ŞENLİKLERİ’NE KATILDI   11:45   SAĞLıKLı AILE, GÜÇLÜ GELECEK İÇIN YENI ADRES: YEŞILYURT AKADEMI   10:39   BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR TİYATRO’DAN KÜTÜPHANE’YE UZANAN GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİ   13:35   MERSIN’DE YAĞıŞTAN ETKILENEN BÖLGELERDE ONARıM ÇALıŞMASı SÜRÜYOR  
 
 
 
 
Doğru görüntüleme tedavide başarı oranını arttırıyor
   

Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, PET/CT ve SPECT cihazları ile klinik belirti vermeyen pek çok hastalığın erken evrede tanısı yapılarak tedavideki başarı oranında artış sağlanıyor.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 16:16

Son nükleer tıp teknolojileriyle her türlü görüntülemenin yapıldığı Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, kalpten akciğere, karaciğerden kemik ve böbreğe kadar geniş bir alanda teşhis için PET/CT ve SPECT cihazları kullanılıyor.

Nükleer Tıp Bölümünde, hastaya damardan veya ağızdan radyoaktif madde vererek tanı ve tedavi amaçlı görüntüler yapıldığının bilgisini veren Uzm. Dr. Berfin Temelli, “PET-CT ile ağırlıklı olarak onkolojik görüntülüme yapılmakta olup, kanserin tanısında, tanıyı alan hastalarda ilk evreleme, yeniden evreleme, tedaviye yanıt değerlendirmede PET-CT yi kullanmaktayız. Spect gama kamerada ise tiroid, paratiroid, böbrek hastalıkları, bazı kemik hastalıkları, kalp hastalıklarına ait çekimler yürütülmektedir” dedi.

Nükleer Tıp Bölümünde 1 PET-CT, 2 spect gama kamera ile hastalara kesintisiz hizmet sunduklarını söyleyen Temelli, “Nükleer Tıp Bölümümüzde hipertirodi hastalıklarında, ayaktan radyoaktif iyot tedavisi yanında, karaciğerin primer ve metastatik tümörlerinde TARE tedavisi adını verdiğimiz lokal tedaviyi başarı ile yürütmekteyiz. Bölümümüzde 1 adet PET-CT, 2 adet spect gama kamera cihazımız bulunmaktadır. PET-CT’de özellikle onkolojik vakalarda kanserin tanısı, tanı almış hastalarda ilk evreleme, nüksün belirlenmesi amacıyla yeniden evreleme ve tedaviye yanıt değerlendirme amaçlı görüntüleme yapmaktayız" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, ŞehirHastanesi, tedavi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA