14 Nisan 2026 Salı



11:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR PARK’A MESCİT KAZANDIRDI    11:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MINKA PROJESİ İLE GENÇLERİ BİLİMSEL VERİ TOPLAMAYA TEŞVİK EDİYOR    11:29   MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞÇILERININ 103. GÜNÜNÜ GERIDE BıRAKAN DIRENIŞLERINDEYDIK   14:49   ADıYAMAN’DA MEHMET SADıK GÜRSOY KÜTÜPHANESI AÇıLDı   14:36   TOROSLAR’DA KİTAP VE SOHBETİN BULUŞTUĞU YENİ ADRES: OKUMA SALONLARI   14:30   MERSİN, MIP’E RAĞMEN İLK ÇEYREKTE YÜKTE GÜCÜNÜ KORUDU, KONTEYNERDE BÜYÜMESİNİ HIZLANDIRDI   14:26   CHP PM ÜYESİ OZAN VARAL EMEKLİLERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   10:34   TOROSLAR’IN KADIN HENTBOL TAKIMI FİNAL-FOUR’DA   10:25   KADIN DOSTU KENTLER İÇİN 25 BELEDİYE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR   10:21   ZİRVENİN SAHİBİ DEĞİŞMEDİ: AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN DEPLASMANDA NET GALİBİYET   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:15   AKıNTıYA KAPıLAN GENCI ARAMA ÇALıŞMALARı 8. GÜNÜNDE SÜRÜYOR   16:13   KLIMA PATLADı, EVDE YANGıN ÇıKTı   16:11   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN BIR DÜNYA DEĞERIDIR"   16:08   MERSIN’DE GENÇLER UMRE ÖDÜLLÜ BILGI YARıŞMASıNDA BULUŞTU   13:46   TARSUS’TA ÖĞRETMENLER MAHALLESI’NE YENI TAZIYE EVI KAZANDıRıLDı   13:44   MERSIN’DE 120 SPORCU 126 KILOMETRELIK ETAPTA YARıŞTı   13:43   MOTOSIKLETTEN DÜŞEN SÜRÜCÜ YARALANDı   13:10   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN USTA OZAN ÂŞIK VEYSEL’E VEFA GECESİ   12:08   AKDENİZ’DE CAN GÜVENLİĞİ İÇİN RİSK OLUŞTURAN ESKİ YAPILAR YIKILIYOR  
 
 
 
 
5 yıldır yatalak olan hasta yürümeye başladı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Evde Sağlık ve Bakım biriminin fizik ve rehabilitasyon desteği verdiği 69 yaşındaki Bahattin Aslan, yürümeye başladı. Yaklaşık 5 yıldır yatalak olan Aslan, artık walker desteği ile yürüyebiliyor ve kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 12:05


Sağlık İşleri Dairesi'ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım birimi, verdiği fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile yürüyemeyen hastalara umut olmaya devam ediyor. Verdiği hizmetle yatağa bağımlı birçok hastanın ilk adımlarını yeniden atmasını sağlayan Evde Sağlık ve Bakım ekipleri, ‘artık yürüyemezsin' denilen 69 yaşındaki Bahattin Aslan'ın da elinden tuttu.

Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan Aslan, 2018 yılında geçirdiği 2. bel fıtığı ameliyatı sonrası yatağa bağımlı hale geldi. Ayağını bile kaldıramayan Aslan, daha önce farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti alsa da ilerleme kaydedemeyince, çareyi Büyükşehir Belediyesinde aradı. Yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Aslan, fizyoterapistlerin evde özenle verdiği fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile yeniden ayağa kalktı. Ekipler, kışın merkezde, yazın da Aladağ'da bulunan yayla evine giderek Aslan'ın fizik tedavi hizmetini sürdürdü. Walker desteği ile evin içinde yürüyebilen Aslan, kişisel ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor.

"Yürümek çok güzel bir duygu"

Tedavisi süren Aslan, geçirdiği 2. ameliyatın ardından doktorların kendisine yürüyemeyeceğini söylediğini ifade etti. Ameliyat sonrası süreci anlatan Aslan, "Yaklaşık 5 sene yürüyemedim. Farklı yerlerde fizik tedavi hizmeti aldım, ama faydasını göremedim" dedi. Çocuklarının Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdiğini, kısa süre sonra da fizyoterapistlerin geldiğini ifade eden Aslan, “Ayaklarım hiç tutmuyordu, uyuşuktu. Fizyoterapist kızımız hareketler yaptırdı. Haftada bir geldi. Şimdi tuvalete gidip geliyorum. Çok zorluklar çektim. Bir Allah bir ben bilirim. Allah kimseyi köşeye yatırıp da kapıya baktırmasın. Çok zor. Hanımı da çok yoruyorduk” diye konuştu.

Aslan, 5 yıl sonra yürümenin verdiği mutluluğu, “Yürümek çok güzel bir duygu. Mutluyum çok şükür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadeleriyle anlattı.

"Yeniden yürüyünce çok mutlu olduk”

Yatağa bağımlı kalan eşine bakan İmren Aslan da sürecin eşi kadar kendisi için de çok zor geçtiğini belirterek, “Eşim böyle rahatsız olunca hep onunla ilgilendim. Çocuğun altını bile değiştirmek çok zor, büyük insanınkini değiştirmek daha da zor ve yorucu. 5 sene böyle devam etti. Çok şükür eşim sağlığına kavuştu. Benim de işim kolaylaştı" dedi.

"Amacımız tamamen bağımsız yürümesini sağlamak"

Aslan'ın tedavi öncesi sürecini anlatan Sağlık İşleri Dairesi'nde fizyoterapist olarak görevli Bengisu Gürler ise Aslan'ın bel fıtığının yanı sıra kalp problemleri olduğunu da kaydetti. Disk protezi ameliyatı geçmişinin de olduğunu dile getiren Gürler, "Tüm bunlar yürüyememesinde etken. Biz geldiğimizde 5 yıl boyunca hiçbir hareketini gerçekleştiremeyen, tamamen yatağa bağımlı bir hastaydı. Yavaş yavaş yatak içi egzersizleriyle önce bacaklarındaki kuvvetlendirmeyi artırdık. Daha sonra oturma ve ayağa kalkma dengesi için egzersizlerimizi uyguladık. Durumu iyiye gittikçe egzersizlerimiz çeşitlendi. Bağımsızlığını kazandığını fark ettiğimizde, yürüme-denge egzersizleri ile beraber tedavimizi taçlandırdık" diye konuştu.

Aslan'ın durumunun her gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Gürler, “Şu anda kendisi yataktan kalkıp oturabiliyor, walker desteğiyle evin içinde yürüyor. Amacımız tamamıyla bağımsız yürümesini sağlamak."

Aslan'ın tedavisine kış aylarında Tozkoparan Mahallesi'nde yaz aylarında ise çıktıkları Aladağ yaylasında devam ettiklerini aktaran Gürler, tedavi sürekliliğinin Aslan'ın iyileşmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  hasta, bakım, sağlık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA