14 Mayıs 2026 Perşembe



11:32   ÇOCUKLAR, İLK DEFA UÇAK GÖRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADI   11:29   MERSİN’DE ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ   11:24   AKDENIZ’DE ENGELLERI AŞAN BULUŞMA: “ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER VE EV YAŞAMı” PANELI   11:21   AKDENİZ’DE BAHAR MESAİSİ: PARKLAR 50 BİN ÇİÇEKLE RENKLENİYOR   11:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘ENGELSİZ MERSİN’ VİZYONU İLE YÜREKLERE UMUT OLUYOR   11:09   ŞEHİR TİYATROSU, GÖÇ VE AİDİYET HİKÂYESİNİ ‘MİSAFİR’ OYUNU İLE SAHNEYE TAŞIDI   11:00   SEÇER: “GARAJ MERSİN VE KAMPÜS MERSİN BİR VİZYON PROJESİDİR”   11:06   AKDENİZ’İN ‘SAĞLIK’ VAADİ ÇÖPTE KALDI!   13:20   KENDİ DUVARINI KULLANAMIYOR!   12:47   YENİ NESİL REKABET: ŞİRKETLER DİJİTAL EKOSİSTEMLERDE NASIL KONUMLANMALI?   11:58   YENİŞEHİR’DE PATİLİ DOSTLARA 5 YILDIZLI HİZMET   11:03   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE SİLİFKE’DE YOLLAR YENİLENDİ   10:58   MERSİN’DE ‘USTALARA SAYGI’ GECESİ: KENT ORKESTRASI’NDAN DUYGU DOLU KONSER   10:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ATA EĞİTİM MERKEZİ, İTFAİYE OKULU GİBİ HİZMET VERİYOR    17:29   “KOSOVA’DA VE MAKEDONYA’DA TÜRKLERİN, TÜRKLÜĞÜN MİLLİ KİMLİĞİNİ SÜRDÜRÜRKEN BU ÜLKELERLE ARASINDA BİR DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”   17:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ, BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ   17:05   EDİZ ÜN: “HER 10 AYÇİÇEĞİ TOHUMUNUN 6’SI ROMANYA VE BULGARİSTAN’DAN GELİYOR”   15:25   MERSİN’İN EN BÜYÜK KURBAN SATIŞ ALANLARINDAN BİRİ TOROSLAR’DA HİZMETE HAZIRLANIYOR   15:20   ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE ‘ENGELLİLER HAFTASI’NDA EĞLENCEYE DOYACAK   15:14   MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KAZAKİSTAN’DAKİ SAĞLIK TURİZMİ FUARINDA TANITILDI  
 
     
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ‘ENGELSİZ MERSİN’ VİZYONU İLE YÜREKLERE UMUT OLUYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve ÇİMSA iş birliğinde, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ gerçekleştirildi. Sosyal belediyecilik vizyonu ile özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama daha etkin katılabilmelerinin önünü açan Mersin Büyükşehir, her yıl olduğu gibi bu yıl da akülü sandalye dağıtım töreninde yüzleri güldürdü. Törende, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı atölyelerinin uygulamaları da sergilendi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2026 Perşembe 11:14

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ve ÇİMSA iş birliğinde, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ gerçekleştirildi. Sosyal belediyecilik vizyonu ile özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama daha etkin katılabilmelerinin önünü açan Mersin Büyükşehir, her yıl olduğu gibi bu yıl da akülü sandalye dağıtım töreninde yüzleri güldürdü. Törende, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı atölyelerinin uygulamaları da sergilendi.

‘Engelsiz Mersin’ mottosuyla hizmet ve desteklerini sürdüren Büyükşehir, Mersin’de engellerin kaldırıldığı ve ayrımcılığın bertaraf edildiği bir yönetim anlayışıyla, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını titizlikle gözetiyor. Özel gereksinimli bireylerin sosyalleşme imkanlarını artırarak, evde bakım ihtiyaçlarından danışma merkezlerine kadar birçok hizmet sunmaya devam eden Büyükşehir, kentin her köşesine güven veren, her yüreğe umut olan belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ nde, ihtiyaç sahibi 60 vatandaşa akülü sandalyeleri teslim edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila ile ÇİMSA Çimento Mersin Fabrikalar Müdürü Enver Ayas’ın konuşmaları ile başlayan program, özel gereksinimli bireylerin sunduğu halk dansları gösterisi ve ritim grubunun performansı ile devam etti.

Törende ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı’nda katıldığı; Sabun, Mum, Çiçek, Bitki Dikimi, Neşeli Kuklalar ve Dekoratif Ev Tekstil Atölyesi olmak üzere birbirinden renkli atölyelerde ürettikleri el emeği ürünler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

DR. ATİLA, BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ENGELSİZ MERSİN’ VİZYONUNU ANLATTI

Törende konuşan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama katılımını sağlamak, haklarını savunmak, farkındalık yaratmak ve toplumda bilinç oluşturmak üzere sürdürülen çalışmaların devam edeceğini söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak adına birçok hizmet sunduğunu ifade eden Dr. Atila, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve tüm hizmetlerin buradan planlandığını söyledi. Merkezin yüzde 100 erişilebilir bir bina olduğuna dikkat çeken Dr. Atila, hem Engelsiz Yaşam Merkezi hem de Engelsiz Yaşam Parkı bünyesinde çok sayıda atölye ve sosyal hizmetin yürütüldüğünü kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDEKİ BİRÇOK BİRİM, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Mola Evleriyle hem çocuklara hem de ailelere destek olduklarını söyleyen Dr. Hülya Atila, velilerin sosyal yaşama katılımını önemsediklerini ifade etti. Engelsiz Yaşam Parkı’nda ve Tarsus Kültür Park içerisinde yer alan Mola Evleri’nde özel gereksinimli bireylerin, yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli aktiviteler yaparak eğitim aldığını belirten Atila, bu sayede çocukların hem öğrenerek hem de sosyalleşerek kendilerini ifade etme becerilerini geliştirdiğini kaydetti. Engelsiz Yaşam Parkı bünyesinde düzenlenen sportif ve sosyal etkinliklere de değinen Dr. Atila, “Bocce, floor curling, zumba, nefes terapisi ve pilates gibi sportif faaliyetler düzenliyoruz. Velilerimiz için seramik ve el sanatları, çocuklarımız için de yüzme kurslarımız var. Özellikle beceri, algılama ve sosyal hayata adaptasyon için 12 yaş altındaki çocuklarımıza, spor ve koordinasyon kursları sunuyoruz. 18 yaş üzerindekiler için de fitness kursumuz var. Fitness’tan hem çocuklarımız hem velilerimiz yararlanabiliyor” dedi.

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde verilen hizmetlerin önemine de dikkat çeken Dr. Atila, otizmde özellikle ilk 6 yaş döneminin kritik olduğunu vurgulayarak, merkezde yoğun özel eğitim programlarının uygulandığını belirtti. Dr. Atila, “Otizm Aile Danışma Merkezi’nde özel eğitim öğretmenlerimiz var ve çocuklarımız burada çok yoğun bir özel eğitime tabi tutuluyor. Buradaki hedefimiz, otizmli bireylerimizi sosyal hayata adapte edebilmek, tam ve eksiksiz katılımını sağlamak. Çalışmalar da gösteriyor ki; ilk 6 yaş içerisinde alınan yoğun eğitimler, sosyal hayata adaptasyonu çok rahatlatıyor ve kolaylaştırıyor. Merkezimizde aynı zamanda duyu bütünleme, ergoterapi, bahçe aktiviteleri ve grup terapileri hizmetleri de sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında erişilebilir kent çalışmalarına ayrıca değinen Dr. Atila; erişilebilir ulaşım, kaldırımlar ve kent düzenlemeleri konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. ÇİMSA’ya da desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Dr. Atila, “Her sene bizleri yalnız bırakmayıp geleneksel olarak akülü sandalye bağışında bulunup bizlerle hayatı paylaşan, bizlerle zorlukları kolaylaştıran ÇİMSA ve paydaşlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AYAS: “HER YIL DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞABİLMEK, BU PROJENİN EN ÖNEMLİ MOTİVASYON KAYNAĞI”

ÇİMSA Çimento Mersin Fabrikalar Müdürü Enver Ayas, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen buluşmanın kendileri açısından büyük anlam taşıdığını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri çalışmayı yalnızca bir sosyal sorumluluk projesi olarak görmediklerini ifade eden Ayas, bunun aynı zamanda güçlü bir toplumsal dayanışma örneği olduğunu da vurgulayarak, “Her yıl daha fazla kişiye ulaşabilmek, bu projenin en önemli motivasyon kaynağı olarak bizi ayakta tutuyor. Bu yıl da 30’u ÇİMSA ve diğer 30’u da birlikte çalıştığımız paydaşlarımızla birlikte olmak üzere, toplam 60 tane akülü tekerlekli sandalye paylaşacağız” diye konuştu.

Engelliler Haftası’nın yalnızca bir farkındalık haftası olmadığını dile getiren Ayas, toplumun her kesimine sorumluluk yüklediğini belirterek, daha kapsayıcı bir toplumun ancak birlikte hareket edilerek mümkün olabileceğini vurguladı. Projenin, rakamların ötesinde bir anlam taşıdığını ve geçen 12 yıl boyunca yüzlerce kişiye ulaştıklarını belirten Ayas, “Bu anlamlı çalışmalarda emeği geçen başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, Sağlık İşleri Dairesi Başkanımız ve bizimle birlikte olan paydaşlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER, AKÜLÜ SANDALYE DESTEĞİNİ ‘ÖZGÜRLÜK’ OLARAK TANIMLIYOR

Akülü sandalye desteğinden faydalanan yurttaşlardan Kübra Tunç, “Bizim için akülü sandalye özgürlük anlamına geliyor. O yüzden çok önemli.  Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bunlar olmazsa hayatımız kısıtlanıyor ve sürekli birine bağımlı kalıyoruz. Ama akülü sandalye olduğu zaman, günlük işlerimizi kendimiz yapabiliyoruz. O yüzden bizim için çok iyi bir destek” dedi.

Destekten faydalanan vatandaşlardan Mustafa Karahan ise emeği geçenlere teşekkürlerini iletirken, “Büyükşehir Belediyesi’nin özel bireylere sağladığı birçok destekten faydalandım ve çok güzel hizmetleri var. Çok da memnunum” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA