12 Mayıs 2024 Pazar



16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı  
 
 
 
 
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: "Kerebiç"
   

Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:37

Geçmiş yıllarda sadece ramazan aylarında üretimi yapılan kerebiç, zaman içerisinde rağbet görmeye başlayınca yılın 12 ayı tezgahlardaki yerini aldı. Ramazanın gelmesiyle sofralarda daha fazla yer bulan kerebiç, 'irmik tatlısı' olarak biliniyor. İçi doldurularak "içli köfte" şekli verilen kerebiç, fırında pişirilerek, çöven otu köklerinden yapılan kaymağın üzerine dökülmesiyle servis ediliyor. İsteğe göre üzerine tarçın da ilave edilebiliyor.

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice il dışından gelen talepler ise kargo ile karşılanıyor. Ramazan sofralarında yerini almaya başlayan kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

 

"RAMAZANDA TALEP ARTIYOR”

Mersin'de 15 yıldır kerebiç satan Zülküf Taş, Mersin'e has bir tatlı olan kerebice ramazanda talebin arttığını söyledi. Geçmiş yıllarda sadece ramazana özgü olan kerebicin günden güne rağbet görmeye başladığını belirten Taş, hafif ve doğal olması sebebiyle yıl boyunca tezgahlardaki yerini koruduğunu ifade etti. Ramazanda sirkülasyonun biraz daha arttığına işaret eden Taş, "Hafif olması en büyük etkendir. Kerebiç, irmikten yapılan, içerisinde fıstık veya ceviz olan bir üründür. Yanında da içerisinde şekerden başka bir şey olmayan çöven otundan yapılan kaymak var. Hiçbir şekilde hayvansal ürün yoktur" dedi.

 

İL DIŞINA KARGOYLA SİPARİŞ GÖNDERİLİYOR

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice, il dışından da talep olduğunu belirten Taş, siparişleri kargo veya otobüsle gönderdiklerini kaydetti. Ayrıca il dışından satış yapmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Taş, "Talepleri karşılayabilmek için halen ürün gönderiyoruz. Kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL'den satışa sunuyoruz" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA