7 Mayıs 2024 Salı



16:31   “AKDENİZ’DE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   16:30   VERGI ÖDEMELERINDE SON GÜN 31 MAYıS!   16:29   BURADA CIĞER YEMEK IÇIN ERKEN KALKMAK GEREKIYOR   16:27   MERSIN’DE ŞIDDETLI FıRTıNA SERALARA ZARAR VERDI   10:26   YENI ’İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN GAZZE’YE UĞURLANDı   10:25   AKİB IHRACATTA ÇıĞıR AÇıYOR   10:22   MINIKLER TEKNOLOJIYLE BULUŞTU   10:20   BÜYÜKŞEHIR, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇIT VERMIYOR   10:19   MERSIN SILIFKE’DE UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANDı   15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
6 Şubat’ın acısı yüreklerde yeniden hissedildi
   

6 Şubat’ta ve devamında Kahramanmaraş ve Hatay merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda dualarla anıldı. Seneyi devriyesi Miraç Kandili’ne denk gelen 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerde yeniden hissedildi. Akbelen Mezarlığı’nda ve Tarsus Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu. Aynı zamanda katılımcılara lokma ve kandil simidi de ikram edildi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 11:25

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta ve devamında yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Mersin’de dualarla anıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkezde Akbelen, Tarsus’ta ise Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu. Seneyi devriyesi Miraç Kandili’ne denk gelen depremlerde kaybedilenlerin acısı yeniden yüreklerde hissedilirken, yeni acılar yaşanmaması için de dualar edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi ile Mezarlıklar Dairesi iş birliğinde düzenlenen programda, depremde hayatını kaybeden yaklaşık 54 bin vatandaş için Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.  Anma programı için mezarlığa gelen vatandaşlara lokma ve kandil simidi de ikram edildi.  

 

YILDIRIM: “DEPREMZEDELERİMİZ ANISINA MEVLİT OKUTUYORUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, mezarlıklarda yapılan anma etkinliği hakkında bilgi vererek, “Bu acılı günün ilk yıldönümü. Maalesef ülke olarak zor ve güç bir durum atlattık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de depremin ilk gününden itibaren gerek deprem bölgelerinde gerekse buradaki depremzede vatandaşlarımıza elimizden gelen katkıyı fazlasıyla sunmaya çalıştık. Bugün de hem kandile de denk gelmesi sebebiyle depremzedelerimiz anısına mevlit okutuyoruz. Lokma ikramımız da var ve bu acılı günü yad etmiş olacağız ve unutmayacağız. Bizim için çok anlamlı bir gün. Dualarımızı ettik. Kederli günü tekrar yad ettik. Ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

 

POLAT: “YIKIM NEREDE OLURSA OLSUN TÜM ULUS OLARAK BİZ ACIYI HİSSETTİK”

Mezarlıklar Dairesi Başkanı Cihan Polat ise, “6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Kuran-ı Kerim Tilaveti ve hatim okuması yapıyoruz” dedi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak deprem sonrasında gerekli tüm desteği verdiklerini belirten Polat, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem Mersin'e gelen misafirlerimizi ağırladık hem de depremin ana üssünde yaşanan acıları, sıkıntıları paylaşmak için tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Deprem acı bir gerçekliği bize gösterdi. Yıkım nerede olursa olsun tüm ulus olarak biz acıyı hissettik. Kardeşliğin ve dostluğun el uzatıldığı bir ortamı da yaşadık” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA