4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
KARADUVAR SAHİLİ 2. ETAP PARK ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
   

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 18 dönüm genişliğinde, üzerinde bin metrekarelik meydanı bulunan, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu ile birlikte vatandaşlar için sahile giriş alanı, kamelyalar ve bankların yerleştirildiği ’Karaduvar Sahili 2’nci Etap Park’ projesi çalışmasını yerinde inceledi.

 

Tarih : 29 Mart 2023 Çarşamba 16:18

Akdeniz Belediyesince düzenlenen 'Geleneksel Balık Festivali' sayesinde adını tüm Türkiye’nin bildiği Karaduvar Mahallesi sahilinde başlatılan yenileme çalışmasının 2’nci etabında artık sona yaklaşıldı. Bölgede Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda zemin yenilendi. Yaklaşık 18 dönüm alana sahip bölgede, bin metrekare genişliğinde meydan, 4 bin metrekare uzunluğunda yürüyüş yolu ile birlikte sahile giriş alanı yapıldı. Deniz kenarında piknik yapmak isteyen vatandaşlar için sahile kamelya ve banklar da yerleştirildi. Lodosla denizden gelen dalgaların sahil bandına yapılan park ve donatılar ile ev ve araçlara zarar vermemesi amacıyla da sahil boyuna daha önce iş makineleriyle kayalar yerleştirilmişti.

“Karaduvar sahili yeniden hayat buldu”

Sahilde artık sona yaklaşılan çalışmaları inceleyip Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan’dan bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, çalışmalar bittiğinde Karaduvar sakinlerinin 21 dönümü aşan bir yeşil alana sahip olacaklarını vurguladı. Başkan Gültak, “Bir tarafımızda deniz, diğer tarafımızda parkımız var. Ayrıca yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve piknik alanları mevcut. Daha önce atıl bir yerdi. Fakat biz Milli Emlak’tan kiraladıktan sonra yeniden hayat buldu. Adnan Menderes Bulvarına alternatif bir yer oldu. Sadece Karaduvarlıların değil, tüm Mersinlilerin gelip dinlenebilecekleri, çocuklarıyla eğlenip denizin keyfini sürebilecekleri, balık avlayıp, piknik yapabilecekleri bir alanı Akdeniz’e kazandırdık. Mersin'e ve Mersinlilere hayırlı olsun” dedi.

“Sahile sıfır, harika bir alan kazandık”

Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan da konuşmasında, geçmişte atıl bir durumda olan alanı yeniden kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Altan; “Sahile sıfır, harika bir alan kazanmış olduk. Gerçekten çok güzel bir alan oldu. Vatandaşlarımızın gönüllerince kullanabileceği, içinde yürüyüş ve dinlenme yerleri olan yeni bir park ve yeşil alana kavuştuk. Benim de hayalimdi; çalışmalar biter bitmez evimden çaydanlığımı alıp çocuklarımla birlikte buraya geleceğim. Herkesi de davet ediyorum. Mahallem adına Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, karaduvarmahallesi, mersinakdeniz, mustafagültak, akdenizbelediyesi, park, sahil, fikretaltan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA