9 Şubat 2026 Pazartesi



16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   15:06   MERSIN’DE PARKA ÇIRKIN SALDıRı   14:05   MERSIN’DE HAYATıNı KAYBEDEN KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:23   16 YAŞıNDAKI HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESI DAVASıNDA 3 SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   13:21   KÖMÜR YÜKLÜ TıRıN DORSESINDEN BINLERCE KAÇAK ÜRÜN ÇıKTı   11:31   YANGıNDA EVI KULLANıLAMAZ HALE GELEN VATANDAŞ OTELE YERLEŞTIRILDI   11:09   MERSIN’DE HASTA VE YAKıNLARıNA ÜCRETSIZ REFAKATÇI EVI HIZMETI   09:56   MERSIN’DE DEPOYA BASKıN BINLERCE LITRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
CEP TELEFONU DENEN HAPİSHANE
   

 

Tarih : 18 Aralık 2020 Cuma 14:09

Artık tüm teknolojilerin iç içe geçtiği bir devirde yaşıyoruz. Televizyonumuzdan internete bağlanıyor, cep telefonumuzdan yol tarifi alabiliyor, internet üzerinden görüntülü görüşme yapabiliyor, çılgınlar   gibi  alışveriş yapıyor, getir , götür , gidesin yoksa getirin var derken  üşeniyor ekmeğimizi bile cep telefonuyla internetten alıyoruz, kargomuzun ya da aracımızın nerede olduğunu cep telefonumuza gelen bir sms ile öğrenebiliyoruz.

Çarşıda alışverişe çıktığımızda bile cep telefonundan internette kaç para diye bakmıyor muyuz?

Sadece arkadaşımız, ailemiz değil, bankalar, maliye, emniyet müdürlüğü, milletvekilleri, belediye başkanları, kargo şirketleri, nereden ne hizmet alıyorsak o kurumdan bildirim, indirim, gecikmiş fatura bildirimi, fatura hatırlatma, kampanya ve daha bir dolu konuda mesaj alıyoruz.

Önce facebook ile başlayan sosyal medyamızı takip eden twiiter ardından instagram hepsini geçti ki dünyanın bin bir türlü halini, insanlığın ahvalini 7/24 seyreder olduk.

Kopyala, yapıştır yapmaktan insanlar düşünmeyi, konuşmayı, fikir yürütmeyi unuttular. Facebook sözleri ile kahve sohbeti yapar oldular. Sosyal medyada edebiyat, felsefe şelale maşallah, gerçek hayatta dut yemiş bülbül.

Nereye gitsek arkamızdan bizi takip eden bir göz, söylediğimizi duyan bir kulak varmış gibi aklını sevdiğim akıllı telefonlarımızla daha önce gezdiğimiz sitelerde incelediğimiz ürünlerin düşen fiyatlarına kadar uyarı alır olduk. 

Bizim yerimize düşünen, internet sitelerinde gezip incelediğimiz ürünü defalarca hatırlatıp almamız için ısrar eden,  fotoğraf çeken ,  onları arşivleyen , kayıt ederek yıllar sonra o günü  hatırlatan türlü çeşit şekillerde selfi çekmeye başladığımız günden bu yana  sağolsun fotoğrafçıya uğratmayan canımız telefonumuz.

Öte yandan kağıt üzerinde fotoğrafımızın olmadığı varsa bile ehliyet yada hüviyette o da yine dijital..

Telefonun şarjı bitince kapandığı gibi internet gittiğinde silinecek  anılarımızı, ömrümüzü sakladık telefonlara ..

Cep telefonu denen hapishaneye elimizi, gözümüzü, aklımızı  kaptırmış gidiyoruz ..

Bir annenin çocuğuna, bir babanın arabasına bakar gibi bakıyoruz telefonumuza, acıktığında nerde olursa olsun karnı doymalı, derhal bir fiş bulup şarja takmalı, eskimeden modeli değişmeli, olur mu canım azıcık ta süslemeli çeşit çeşit kılıflardan eksik mi kalalım, alalım, kılıf ta alalım, yeni model telefonda alalım, kontör, dakika alalım, hattımızı değiştirelim, GSM şirketi bol kampanyaları takip edelim ki cebimiz yanmadan cep telefonumuzun yakıtı olan interneti boş bırakmayalım .

Sms , whatsap , facebook, twitter, insagram  en çok kullanılan , oo daha neler var neler..

Her şeye, herkese anında erişir, öğrenir olduk, sanırım artık doyduk. Laf sokmalar, engel koymalar.

 Akıllı, uslu kullanıp faydalanmak varken aman geç kaldılar tabi kii dolandırıcılar ..

Öyle çok hayatımızın içindeki hastası olduk, boyun ağrısı, sırt ağrısı çekip,  gözlerimizi, moralimizi bozar olduk.

Neyse geç oldu ben de cepten alarmı kurup yatayım bari sabah işe kalkacağım ..

Paylaş :
 
Etiketler :  incitulunay, yazdı, köşe, mersin, gündem, yazar, cep, telefonu,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA