11 Nisan 2026 Cumartesi



15:29   BOZYAZı’DA YANGıNDA ZARAR GÖREN CAMIDE ÇALıŞMALAR DEVAM EDIYOR   15:27   MERSIN’DE GELENEKSEL OKÇULUK ŞÖLENI: 13 ILÇEDEN 150 SPORCU KATıLDı   15:26   ANAMUR’DA HACı ADAYLARıNA KABE MAKETIYLE UYGULAMALı EĞITIM   15:24   ÇOKKESER’DEN TOROSLAR BELEDIYESINE ’IHALE’ VE ’ISRAF’ IDDIASı   15:22   BAŞKAN SEÇER: "KENTIN REFAHıNı ARTıRMAK IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:33   MERSIN’DE ÜNIVERSITE ADAYLARıNA MESLEK TANıTıM SEMINERI   12:08   MERSIN’DE FOTEX TURIZM FUARı DÜZENLENECEK    10:59   MOTOSIKLET YAYAYA ÇARPTı, O ANLAR ARAÇ KAMERASıNA YANSıDı: 2 YARALı   10:57   MERSIN’IN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YOLSUZLUK OPERASYONU: 30 GÖZALTı KARARı   15:10   MERSIN VALISI ATILLA TOROS: "EVLADıMıZı BIR AN ÖNCE BULMAK ISTIYORUZ"   13:29   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPI   12:42   SAYAPARK AVM’DE ’KIDS FEST BAHAR VE ÇOCUK ŞENLIĞI’ BAŞLADı   11:08   TARSUS’TA EKONOMIYE DEĞER KATANLARA ÖDÜL   15:09   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN BILINÇLENDIREN BULUŞMA   14:37   YENIŞEHIR’DE ARACı YOK, ALıN TERI VAR TARLADAN SOFRAYA KADıN EMEĞI KÖPRÜSÜ!   11:49   ÇÖPTEN EKONOMİYE: TOROSLAR’DA SIFIR ATIK HAMLESİ BÜYÜYOR   11:40   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YOL YAPIM EKİPLERİ MEZİTLİ YENİ MAHALLE’DE YOL YENİLEME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ   11:34   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ KURSLARI İSTİHDAMIN YOLUNU AÇIYOR    11:27   MERSİN ŞEHİR TİYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   11:15   KANSERE KARŞı MAKINE BAŞıNDA MÜCADELE: AKDENIZ BELEDIYESI SANAT EVLERI KADıNLARA YAŞAM SEVINCI AŞıLıYOR  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel lezzetlerinden kaynar, yeni yılda da vatandaşların içini ısıttı. Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde yapılan ikramların duraklarından biri Yoğurt Pazarı oldu ve yoğun ilgi gördü. Soğuk havada şifa niyetine ikram edilen, çeşitli baharatlar ve cevizle sunulan kaynar, hem vatandaşlar hem de esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı. 2022 yılından bu yana 130 bin bardak kaynar vatandaşlara ulaştırılırken, dağıtımlar kentin farklı noktalarında hafta boyunca devam ediyor.

 

Tarih : 10 Mart 2026 Salı 15:37

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara sunduğu ve büyük ilgi gören geleneksel lezzetlerden kaynar, yeni yılda da Mersinlilerin içini ısıttı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen kaynar ikramlarının duraklarından biri de Yoğurt Pazarı oldu.

Vatandaş sirkülasyonunun ve esnaf yoğunluğunun yüksek olduğu noktada yapılan dağıtımlar, hem vatandaşlar hem de bölge esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. Soğuk havada ikram edilen kaynarlar, yeni yıl dilekleri eşliğinde içilerek vatandaşlara şifa oldu. Zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, havlıcan, yenibahar gibi baharatlarla tatlandırılıp cevizle sunulan kaynar, geleneksel lezzetiyle birçok vatandaşı da çocukluğuna götürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılından bu yana sürdürdüğü kaynar ikramları kapsamında, bugüne kadar 130 bin bardak kaynar vatandaşlara ulaştırıldı. Kaynar dağıtımları; Pazartesi günü Tarsus PTT Yarenlik Alanı çıkışında, Salı günü Mezitli bankalar önünde, Çarşamba günü Toroslar Kuvayi Milliye Caddesi’nde, Perşembe günü Akdeniz ilçesi Yoğurt Pazarı’nda, Cuma günü ise Yenişehir ilçesi Alanya Sokağı ve Tarsus Kültür Park önünde yapılıyor.

Bayraktar: “2022 yılından bu yana yaklaşık 130 bin bardak kaynarı vatandaşlarla buluşturduk”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Şef Başak Gökdal Bayraktar, soğuk havanın etkisini hissettirdiği bu günlerde Mersin’e özgü geleneksel içecek olan kaynarı, haftanın 5 günü belirlenen noktalarda vatandaşlara ücretsiz olarak ikram ettiklerini anlatarak, “Buradaki amacımız, vatandaşlarımızın soğuk havalarda bir nebze olsun ısınmasını sağlamak ve aynı zamanda kentimizin kültürel değerlerinden biri olan kaynarı tattırmak. Yeni yılda da vatandaşlarımıza kaynar ikramı yapıyoruz. Vatandaşların ilgisi ve memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor” dedi.

2022 yılından bu yana yaklaşık 130 bin bardak kaynarı vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Bayraktar, “Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, kış ayları boyunca bu hizmetimizi sürdürerek vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni yıl herkese mutluluk, sağlık, huzur ve para getirsin” diye konuştu.

Sıcacık kaynar, vatandaşlara şifa oldu

Vatandaşlardan Nuri Yönden, “Kaynar’ın tadı çok güzel ve sağlığa yararlı. Ben baharatçıda çalışıyorum. Hem şifalı, hem de bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor. Yeni yılda ağzımız tatlandı. Herkesin senesi sağlıklı, huzurlu geçsin” dedi.

 

Emekli öğretmen Rahmi Süzer, “Vahap Bey’e teşekkür ederim. Çok iyi çalışıyor. Bu soğukta kaynar ikramı ilaç gibi geldi. Herkesin mutlu, huzurlu olduğu bir yıl temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Akdeniz ilçesi esnafından Hasan Pişkin, Büyükşehir’in kaynar ikramını severek aldığını belirterek, “Çok güzel. Soğukta herkes alıyor, içiyor. İçimizi ısıtıyor. Yeni yılda güzel oldu. Ağzımız tatlandı” diye konuştu.

 

Vatandaşlardan Osman Dede ise, “İlk defa kaynar içiyorum. İçimi ısıttı” diyerek teşekkür etti.  

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, çevre

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA