17 Mayıs 2024 Cuma



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
ALARM TATBİKAT ÇIKTI
   

Erdemli ’de bulunan ceza infaz kurumunda verilen alarmın ardından “isyan çıktı, yangın var” anonsu geçildi, itfaiye ekipleri ve güvenlik güçleri harekete geçti. Kuruma gelen güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri anonsun tatbikat olduğunu öğrendi

 

Tarih : 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:46

Kentte, ceza infaz kurumunda sirenlerin ardından geçilen 'isyan çıktı, yangın var' anonsu güvenlik güçleri ile itfaiyeyi alarma geçirdi. Hızla kuruma gelen güvenlik güçleri ve diğer ekipler olayın tatbikat olduğunu kurum yetkililerinden öğrendi.

Mersin Erdemli K2 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda 'acil eylem tatbikatı' gerçekleştirildi. Ceza infaz kurumunda senaryo gereği 'isyan çıktı, yangın var' anonsu verildi. Yine senaryo gereği kurumda 2 personelin dumandan etkilendiği bilgisi geçildi. Olayın tatbikat olduğundan habersiz olan güvenlik güçleri ile diğer birimlerin araçları sirenlerini açarak kuruma 3 ila 7 dakikada ulaştı. Polis ve jandarma ekipleri ile sivil ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kuruma ulaşan sağlık ekipleri de diğer ekipler gibi olayın tatbikat olduğunu kurum yetkilisinden öğrendi. Tatbikat Erdemli Cumhuriyet Savcısı Cengiz Uygun ile Cezaevi Müdürü Aziz Demirkan’ın nezaretinde gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı yönetmeliğinde bulunan 'acil eylem tatbikatı' çerçevesinde kolluk kuvvetleri, itfaiye, ambulans ve diğer ekiplerin herhangi bir durumda vereceği tepkiyi ölçmek amacıyla bu tür tatbikatların yılda 2 kez gerçekleştirildiği bilgisi de aktarıldı.

"BİZ ALIŞTIK AMA BİLMEYENLER SORUYOR"

Cezaevi çevresinde evi bulunan vatandaşlardan Melahat Uçkaç bu tür tatbikatlara artık alıştıklarını belirterek, bilmeyenlerin ise olayı öğrenmek için kendilerine merakla sorduklarını belirtti. Uçkaç, "Bir durum mu var, bir zarar mı var diye soruyorlar. Biz de 'hiçbir şey yok tatbikat' dedik. Yakın olduğumuz için zorluk çekmiyoruz, biliyoruz, hiçbir endişemiz yok. Cezaevinden de memnunuz faydası var zararı yok" ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  alarm, mersin, erdemli, cezaevi, tatbikat, isyan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA