4 Kasım 2025 Salı



10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:38   AKOM, ANLıK IZLEME VE VERI ANALIZIYLE MÜDAHALE KABILIYETINI ARTTıRDı   15:38   MERSIN KENTI EDEBIYAT ÖDÜLÜ AHMET ÜMIT’IN   15:34   MERSIN’DE BIR HAFTADA 117 BIN ARAÇ DENETLENDI, BIN 577’SI TRAFIKTEN MEN EDILDI   15:31   YAŞLı ADAM, BAHÇESINI TEMIZLERKEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBETTI   15:26   ÇETKODER’IN ÇEVRE VE TÜKETICI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU   11:13   MERSIN’DE 2. KENT VE DENIZCILIK KONFERANSı DÜZENLENDI   10:42   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE 65 ADET SIGARA SARMA MAKINESI ELE GEÇIRILDI   10:38   KAMYONET ILE OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 4 YARALı   09:49   YAŞLıLARı SOYAN YANKESICI SUÇÜSTÜ YAKALANDı: O ANLAR KAMERADA   11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"  
 
 
 
 
SÜMEROLOG MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ 109 YAŞINA GİRDİ
   

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, Mersin’de yaşayan ve 109 yaşına giren Sümerolog Muazzez ilmiye Çığ’a sürpriz yaparak evinde ziyaret etti.

 

Tarih : 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:51

Mersin’de yaşayan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ 109 yaşına girdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan’la birlikte Muazzez İlmiye Çığ'a sürpriz yaparak evinde ziyaret etti.

Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkan Tarhan, Sümer tarihine yaptığı katkılar kadar aydınlıkçı fikirleri ile de günümüze ışık tutan Muazzez İlmiye Çığ’a, geçtiğimiz yıllarda Mezitli’de adının verildiği parkın açılışında ve farklı doğum günlerinde birlikte çektirdikleri fotoğrafları verirken, Sembol Tarhan’da özel yapım nazar boncuğu hediye etti.

Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’a özel sürprizleri dolayısıyla teşekkür eden Çığ, gençlere tavsiyelerde de bulundu. Gençlerin çok okuyup çok çalışması gerektiğine vurgu yapan Çığ, “Gençlerimiz inansınlar. Ben inanıyorum bu günler çok çabuk geçecek. Çok güzel günleri göreceğiz inşallah. Şimdi bir takım sıkıntılar var ama bu sıkıntıların hepsinin geçeceğine inansınlar. Asla ümitsiz olmasınlar, daha çok çalışsınlar. Daima ümitle yaşasınlar. Benim gençlerden çok umudum var. Çok zeki çocuklar yetişiyor. Büyüklerin bunlara çok dikkat etmeleri ve destek olmaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Başkan Tarhan da, Muazzez İlmiye Çığ’ın son yıllarda tüm mesajlarını gençlere yönelik verdiğini ifade ederek, “Umudumuzu gençlere bağladık. Muazzez İlmiye Çığ, her zaman olduğu gibi doğru adresi gösteriyor. Gençler de Muazzez İlmiye Çığ’ı çok seviyorlar ve yolundan gidiyorlar. Biz de Türkiye ve Atatürk sevdalıları olarak Çığ’ın çizdiği yolda Atatürk’ün fikirlerinin daha çok insan tarafından benimsenmesi adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  sümerolog, muazzezilmiyeçağ, ziyaret, mersin, başkantarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA