5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
TARIM İŞÇİLERİNE HİJYEN KOLİLERİ VERİLDİ
   

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerine 5 bin adet hijyen kolisi dağıtıldı.

 

Tarih : 19 Haziran 2022 Pazar 13:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) işbirliğiyle mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelere 5 bin hijyen kolisi dağıtıldı.

Silifke’den Tarsus’a uzanan tarlalarda mevsimlik olarak tarım işinde çalışan yerel halka ve kentimizde geçici koruma statüsünde bulunanlara dağıtılan hijyen kolileri önemli bir ihtiyacı karşıladı. Aileleriyle birlikte çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçileri, hijyen kolilerinde yer alan havlu, ped, tıraş köpüğü, diş fırçası ve deterjan gibi çok sayıda malzeme desteğinden yararlanmanın mutluluğunu yaşadı.

Hijyen kolileriyle ilgili bilgi veren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin uyum masasında görevli Çağan Coşkuner,  "Daha önceden aslında haritalandırmasını yaptığımız Mersin ili genelinde Silifke, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu alanlarda hijyen kolilerimizi dağıtıyoruz. Hijyen kolimizin içeriğinde havlu, hijyenik ped, ıslak mendil, sabun, şampuan ve deterjan gibi ürünler yer alıyor. 5 kişilik bir ailenin temizlik ihtiyaçlarını görebileceği şekilde tasarlandı” diye konuştu.

Dağıtım yapılan noktalardan birisi Tarsus ilçesine bağlı Kargılı Mahallesi oldu. Mevsimlik tarım işçilerinden Ali Taş, “Hijyen malzemesini kendi imkanlarımızla marketten, buraya gelen seyyar satıcılardan sağlıyoruz. Çoluk çocuk çok zaten, nüfus çok. Teşekkür ediyoruz. Paketin içinde deterjan, ıslak mendil, sabun, diş fırçası ve macunu gibi şeyler varmış, hanım söyledi. Belediye yardımını yapıyor sağ olsun, sürekli çadırlara geliyor. Belediyeden başka kimseyi de görmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  hijyenkolisi, mersin, mevsimlikişçi, tarım, kent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA