19 Nisan 2024 Cuma



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
ÇEŞMELİ SAHİL KESİMİNDEKİ YOLLAR YENİLENİYOR
   

Yaz ayını gelmesiyle, yazlıkçıların yoğun olduğu bölge olan Erdemli Çeşmeli sahili çevresindeki yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

 

Tarih : 13 Haziran 2022 Pazartesi 11:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesinin sahil kesiminde bulunan yollarda yapım, bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. Özellikle yazlıkçıların yoğun olduğu sahil kesimindeki cadde ve sokakları içeren 12 kilometrelik yolda yapılan iyileştirme çalışmaları büyük oranda tamamlanarak, yollar vatandaşların kullanımına açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Mersin’i sorunsuz ve konforlu yol ağına kavuşturmak için bir yandan asfalt çalışması yürütürken bir yandan da yol iyileştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Ekipler, kentin dört bir tarafında yenileme planına aldıkları bölgelerde yol çalışmaları yürütürken, özellikle bozuk zemin nedeniyle ulaşımda sorun oluşturan yollarda çalışma gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi sahil kesiminde altyapı faaliyetinin tamamlanmasının ardından deforme olan yolların ulaşımda sorun oluşturmaması için çalışma gerçekleştirildi.

MESKİ tarafından tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından deforme olan yol için harekete geçen ekipler, 15 kamyon, 1 greyder, 1 beko, 2 silindir, 1 cat, 1 freze ve 2 finişerle 12 kilometre uzunluğundaki yolda yapım, bakım ve onarım çalışması yaptı. Yazlıkçıların ve bölge sakinlerinin en çok kullandığı yollar kısa süre içerisinde kullanıma açıldı.

Düzenlenen çalışmalar çerçevesinde, Sahil Caddesi, Plaj Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi ve 4. Sokakta sıcak asfalt serim çalışmaları ekipler tarafından tamamlanırken, Tekirağacı ve Milağzı caddeleri ile programa alınan sokaklarda bakım ve onarım faaliyetleri plan ve program çerçevesinde devam edecek. Bunun yanı sıra ekipler tarafından Acıgöl Caddesinde bin 300 metre uzunluğundaki yolda çift kat sathi kaplama asfalt çalışması da tamamlandı. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin yenilenmesinin ardından tamamlanan yol çalışmaları da bölge sakinlerinin yüzünü güldürdü.

“ÇALIŞMALARIMIZ AYNI TEMPODA, AYNI HIZLA DEVAM EDECEK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Çeşmeli’nin hem yerli halkın hem de yazlıkçıların yoğun olarak yaşadığı bölge olduğunu belirterek, bölgede 7 yıl önce yapılan kanalizasyon şebekesinin iyi olmaması nedeniyle çok büyük sorunlar yaşandığını anımsattı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde söz konusu şebekenin ihale edildiğini ve yeniden yapıldığını ifade eden Uzunbağ, “Hem eski şebeke ortadan kaldırıldı hem de içme suyu şebekesi olmayan yere temiz ve kaliteli su ulaştırmak için içme suyu tesisatı yer altına döşendi. Eskiden çok kötü olan yol asfaltlanarak yeni ve kullanılabilir hale geldi. Şimdi Çeşmeli’de sahile giden caddeler ‘konforu düzgün’ diye tabir ettiğimiz yollar sınıfına girdi. Bölge halkının memnuniyetini görüyoruz. Onlar memnun oldukça biz mutlu oluyoruz. Çalışmalarımız aynı tempoda, aynı hızla devam edecek” ifadelerine yer verdi.

“ÇAMAŞIRLARI ASTIĞIMIZ ZAMAN TOZDAN BİR DAHA YIKAMAK ZORUNDA KALIYORDUK”

Bölge sakinlerinden Ayşe Nazik ise daha öncesinde yapılan çalışmaların hep yarım kaldığını kaydederek, “Her yer toz içerisindeydi, arabalar geçemezdi. Uzunca bir süre sıkıntı çektik. Uzak yollardan dolanarak sitemize girebiliyorduk ya da pazara, çarşıya alışverişe gidebiliyorduk ama şimdi yol yapıldıktan sonra rahatladık. Güzel ve temiz oldu. Toz toprak çoktu. Çamaşır asamıyorduk. Astığımız zaman tozdan bir daha yıkamak zorunda kalıyorduk. En sonunda yapıldı, rahatladık” dedi.

Yolların önceden çok kötü olduğunu anlatan Fatma Beller, “Arabalarımız arızalanıyordu, yollar kırık dökük, toz topraktı. Şu an mutluyuz. İnşallah daha güzel şeyler olacak. Önceki halini anlatmak mümkün değil” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  yol, çeşmelisahili, bakımonarım, çalışma, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA