18 Nisan 2024 Perşembe



11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı   11:07   ÇBK KUPAYı KAYBETTI   11:46   HıZLı TREN ILE ADANA-MERSIN ARASı ULAŞıM 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   KILOSU 50 ILE 350 TL ARASıNDA: MERSIN’DE AÇıKTA ERIK HASADı BAŞLADı   11:44   AKMİB, ILK ÇEYREKTE YINE AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONU   11:42   AV YASAĞıNıN BAŞLAMASıYLA BALıK ÇEŞITLILIĞI AZALACAK, FIYATLAR AYNı KALACAK   11:41   “BIZIM ODAĞıMıZıN ‘MERSIN’ OLMASı LAZıM”   11:40   MESKİ, EBRD VE İLBANK A.Ş. YETKILILERI TARAFıNDAN ZIYARET EDILDI   11:38   “MERSIN’DEN ANLAMLı BIR SONUÇ ÇıKTı”   11:35   MERSIN’DE ARAÇ LASTIKLERINI KESEN ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
“UMUT ÇOCUK” HEYKELİ MERSİNE ÇOK YAKIŞACAK
   

Heykeltıraş Ayla Turan’ın çalışmalarını başlattığı “Umut Çocuk” heykeli yeni yapılacak Kent Meydanı’nda Mersinlilere armağan edilecek

 

Tarih : 12 Nisan 2022 Salı 11:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi, heykeltıraş Ayla Turan’ın çalışmalarına başladığı “Umut Çocuk” heykelini Mersin için “İnanç ve Umut Yılı” olan 2022’de yeni yapılacak Kent Meydanı’nda Mersinlilere armağan edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2022 yılını Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki coşku dolu kutlamada Mersinlilerle birlikte karşılamıştı. Yeni yılın ilk dakikalarında binlerce Mersinliye seslenen Seçer, “Önce kendimize inanalım, Mersinimize inanalım, ülkemize inanalım. Umut edelim; 2022 yılı inanç ve umut yılı olsun, yeni yılınız kutlu olsun” demişti.

Sanatçı Ayla Turan, bu yıl kente bir “Umut Çocuk” heykeli kazandırmak için Macit Özcan Tesisleri’nde çalışmalara başladı. Heykelin tamamlandıktan sonra kent merkezinde yapımı süren katlı otoparkın üstünde yer alacak Kent Meydanı’na yerleştirilmesi planlandı. 1992 yılında başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nü bitirip 1996 yılında İstanbul’da açtığı atölyesinde çalışmalara başladığını belirten Ayla Turan, “Amerika’dan Japonya’ya, Çin’e, Endonezya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesine gidip oralarda da heykel yapıyorum. Çocukluğumdan beri herhalde böyle bir şey var. Herkesin oynadığı çamurlarla ben de oynadım ve ondan sonra tabi herhalde sanatsal tarafım ağır bastı. Ondan sonra güzel sanatlara başlayıp Heykel Bölümü’nü seçtim, orada devam ettim” ifadelerine yer verdi.

“ŞİMDİ MERSİN İÇİN BİR 'UMUT ÇOCUK'U YAPIYORUM”

Üniversite yıllarından bu yana çocuksu çalışmalar yaptığını vurgulayan Turan, “Umut Çocuk” heykelinden de söz ederek, “Bu çocuğu herkes 'Umut Çocuğu' olarak adlandırdı ve benimle de çok özdeşleşti. Hep beyaz figürler yapıyorum. Polyester, mermer, ağaç veya metal gibi farklı malzemelerden de yapıyorum. Umut Çocuk da aslında ilk gezi direnişiyle başladı. O dönem 2013’te Almanya’daydım ve bir şey yapmam gerekiyordu. Herkes burada, o direnişe destek oluyor. Ben de o gün ‘ne yapacağım’ diye düşünürken ortaya bu çıktı. Öyle başladı, ondan sonra devam etti. Birçok farklı varyasyonunu yaptım. Şimdi Mersin için bir Umut Çocuğu yapıyorum” dedi.

Başkan Seçer’in “2022 yılı inanç ve umut yılı olsun” sözlerini de değerlendiren Turan, “Umut sözcüğü çok pozitif değil her zaman. Çünkü olumsuz bir durum içinde doğan bir şey. Hepimizin en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Başka türlü de çıkışı yok. Umut etmemiz lazım ki bu hem motivasyon için iyi olsun hem de iyi şeyler yapmak için iyi olsun. Çok fazla karanlığa gömüldük, artık aydınlığa çıkmanın zamanı. Umutlu olmaya inanmamız lazım” diye konuştu.

Turan, sürdürdüğü çalışmaları yerinde görmeleri için Mersinlileri Macit Özcan Tesisleri’ne davet ederek, “Heykel 5 parçadan oluşuyor. Hepsi farklı. 2 kol, 2 bacak. Burada 5 tane blok var. 1 aydır hazırlanıyor bunlar. Mermer ocağından seçildi, boyutlarını verdim, kesildiler. Şimdi de bu 5 parçayı ayrı ayrı çalışıyoruz. Kemal Tufan ve İranlı heykeltıraş Majid Haghighi de bana yardım etmek için geldiler” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, heykel, heykeltıraş, umutçocuk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA