2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
80 ESER İLE AÇILIŞ YAPILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolaysıyla düzenlenen sanat kampı sona ererken, 80 eser ise halkla buluştu.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 11:17

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan Tarsus Gençlik Kampı’nda 8 Mart dolayısıyla düzenlenen sanat kampında onlarca ressamın özgün içeriklerle tuvale döktüğü 80 eser, açılan sergide görücüye çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteklediği Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Plastik Sanatlar Komisyonu’nun 8 Mart dolayısıyla düzenlediği ve kendi malzemelerini getiren tüm sanatçıların katılabildiği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Bu kapsamda onlarca kadın ressam, 4 gün boyunca Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Birbirinden güzel 80 eser, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Eserler Tarsus’ta sergilendikten sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin düzenleyeceği etkinlikler kapsamında diğer ilçelerde de vatandaşlarla buluşturulacak. Resim sergisinde, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan ve uluslararası birçok başarısı bulunan keman sanatçısı İdil Olğar da çaldığı eserlerle sanat dolu dakikalar yaşanmasını sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ünzile Kuru ve sanatseverlerin katılım gösterdiği serginin açılışında konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kurulan TADEKA Plastik Sanatlar Komisyonu’nun çalışmasıyla söz konusu serginin düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğe aktif destek veren Çukurova Sanat Atölyesi’nden Sema Tüfekçi ise “Ülkemizde her gün kadınlarımız katlediliyor. Kadınlarımıza ayrımcılık yapılıyor. Dünyadaki kadınların büyük bir bölümü şiddete maruz kalıyor. Neden buradayız? Birlikten güç doğduğunu bildiğimiz için. Sanat evrensel bir dil olduğu için buradayız. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, bizi bu güzel kampla buluşturan Şerife Hasoğlu Dokucu’ya teşekkür ederiz” ifadelerine ye verdi.

Kampta çok güzel şekilde ağırlandıklarını söyleyen ressam Selma Eser de “Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, diğer şehirlerden de ressam arkadaşlar, sanatla uğraşan diğer arkadaşlar hepimiz 4 gün boyunca burada kaldık. Çok güzel resimler yaptık” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  8mart, kadın, eser, sergi, sanatçı, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA