18 Mayıs 2024 Cumartesi



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
GELECEĞİN AŞÇILARI BURALARDA YETİŞİYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olan ve Tarsus Ötüken Parkı içerisinde yer alan atölyede, minik gurmeler için aşçılık eğitimi verilmeye başlandı. Şubat ayı boyunca her Cumartesi 7-10 ile 11-14 yaş gruplarına uzman aşçılar tarafından verilecek eğitimlerde, çocukların motor becerilerinin desteklenmesi, sorumluluk alabilmeleri ve pratik tarifler öğrenmeleri amaçlanıyor.

 

Tarih : 8 Şubat 2022 Salı 13:54

Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve gençlerin hayata en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için eğitimlerini destekleyici projelerin yanı sıra özgüvenlerini artıracak ve el becerilerinin gelişmesini sağlayacak atölye çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Ötüken Parkı içerisinde yer alan atölyede, minik gurmeler için aşçılık eğitimi verilmeye başlandı.

Şubat ayı boyunca her Cumartesi 7-10 ile 11-14 yaş gruplarına özel uzman aşçılar tarafından verilen eğitimlerde, temel aşçılıkla ilgili uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik atölye çalışmalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İLK KEZ TARSUS’TA AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez Tarsus’ta açılan Minik Gurmeler Aşçılık Atölyesi’nde, çocukların el becerilerinin artması, özgüven kazanmaları, motor becerilerinin desteklenmesi, sosyalleşmeleri ve bilinçli şekilde kendilerini nasıl besleyebileceklerini öğrenmeleri amaçlanıyor. Eğitimlerde çocuklara sebze doğrama, çırpma, karıştırma, pişirme, baharat miktarları ve diğer temel aşçılık bilgileri öğretiliyor. Çocuklar, eğitimlerin ilk gününde uzman aşçılarla birlikte pişirdikleri peynirli makarna, çorba ve salatadan oluşan menüyü afiyetle yedi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Çocuk Gelişim Merkezi aşçılarından Neşe Sarı, “Bu projedeki amacımız çeşitli yaş grubundaki çocuklarımızın motor becerilerini, sorumluluklarını alabilmelerini; bununla birlikte özgüvenli hissetmelerini desteklemektir. Bu proje sayesinde minik gurmelerimiz, gençlerimiz öğrendikleri tariflerin yanı sıra besin değerleri hakkında bilgi sahibi olacaktır. Temennimiz günlük hayatta pratik el becerileri kazanmalarını sağlamak” sözlerine yer verdi.

“TABLETE, TELEFONA BOĞULMUŞ Z KUŞAĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YER”

Kursa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden 10 yaşındaki Cevdet Sefa Duran, “El becerilerimi geliştiriyorum. Eğleniyorum, yemek yapmayı öğreniyorum ve çok mutluyum. Çok eğlenceli bir yer burası. Tablete, telefona boğulmuş Z kuşağı için çok önemli bir yer. Bu aşçılık kursuna katkısı olan herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Annesiyle birlikte yemek yapmayı sevdiğini kaydeden bir diğer öğrenci Tuana İlayda Akyaz da “Burada arkadaşlarımla birlikte yemek yapıyorum. Öğretmenlerim bana çok güzel şeyler anlatıyor. Yemeğe merakım var, çok güzel de yemek yaparım” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  aşçı, çocuk, zkuşağı, mersin, eğitim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA