9 Şubat 2026 Pazartesi



12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   15:06   MERSIN’DE PARKA ÇIRKIN SALDıRı   14:05   MERSIN’DE HAYATıNı KAYBEDEN KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:23   16 YAŞıNDAKI HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESI DAVASıNDA 3 SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   13:21   KÖMÜR YÜKLÜ TıRıN DORSESINDEN BINLERCE KAÇAK ÜRÜN ÇıKTı   11:31   YANGıNDA EVI KULLANıLAMAZ HALE GELEN VATANDAŞ OTELE YERLEŞTIRILDI   11:09   MERSIN’DE HASTA VE YAKıNLARıNA ÜCRETSIZ REFAKATÇI EVI HIZMETI   09:56   MERSIN’DE DEPOYA BASKıN BINLERCE LITRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA   14:44   ERMENI KATLIAMıNDAN KAÇMıŞLARDı: 108 YıL SONRA KUZENLER VE TORUNLAR ILK DEFA BULUŞTU   14:39   MERSIN’DEKI AMBULANS KAZASı GÜVENLIK KAMERASıNA YANSıDı  
 
 
 
 
MERSİN ADLİYESİNDE “1 EKMEK 1 ÇORBA” PROJESİNDEN 1350 KİŞİ YARARLANDI
   

Büyükşehir Belediyesi, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi ile soğuk kış günlerinde vatandaşların içini ısıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda 64 sabit noktanın yanı sıra gezici araçlarla da vatandaşlara sıcak çorba ikram ediliyor. Mersin Adliyesi önünde gezici araçla gerçekleştirilen çorba ve ekmek ikramından 1350 kişi yararlanıyor.

 

Tarih : 7 Şubat 2022 Pazartesi 12:32

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında gönülleri ısıtan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesiyle daha fazla vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında; 64 sabit noktada yapılan ikramların yanı sıra gezici araçlarla da sıcak çorba hizmeti sürüyor. Gezici araçların bir durağı da Akdeniz ilçesi Mersin Adliyesi önü oldu. Sabah saatlerinde gezici araçla gerçekleştirilen çorba ve ekmek ikramından 1350 kişi yararlanıyor.

“12 NOKTAMIZI DAHA EKLEYEREK DAHA ÇOK VATANDAŞIMIZA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, sabit noktalara gezici çorba araçlarını da eklediklerini belirterek,“1 Ekmek 1 Çorba projemize her yıl olduğu gibi bu yıl da 64 sabit noktamız ile başladık. Bu 64 sabit noktamızda 350 bin civarında çorba ikramında bulunduk. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bir de gezici çorba araçlarımız hizmete başladı. Her Cuma olduğu gibi bugün de Adliye önünde çorba ikramımızı devam ettiriyoruz. Adliye önünde 1 günde 1350 adet çorba ikramında bulunduk. Önümüzdeki günlerde de ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projemize 12 noktamızı daha ekleyerek daha çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız çok güzel tepkiler veriyor. Sürekli daha fazla noktada çorba ikramında bulunmamıza yönelik talepler geliyor. Biz de vatandaşlarımızın bu taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Adliye önünde verilen hizmetten ilk kez faydalandığını ifade eden İskender Gürakan, “Çok güzel bir hizmet. Canlara dokunuyor. Sabah sabah hakikaten iyi gidiyor. Sabah sıcak bir yiyecek, bir katık sunulması hakikaten güzel bir hizmet” dedi.

Akdeniz ilçesinde oturan Saniye Arısoy, “Seyyar çalışıyorum. Bizim gibi çalışanlar için sabah böyle erkenden uyanır uyanmaz sıcak bir çorba gerçekten çok iyi oluyor. Çok memnunuz. Bu dördüncü alışım. Çok lezzetli. Benden bile güzel yapıyorlar” sözlerine yer verdi.

Hizmetten faydalanan bir diğer vatandaş Muhsin Doğrucu ise “Adliyenin arkasında simit satıyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Her Cuma gelip çorbamızı alıyoruz. Tadı mükemmel. Gerçekten ben böyle çorba yapamam” diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, ekmek, çorba, adliye, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA