9 Şubat 2026 Pazartesi



16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   15:06   MERSIN’DE PARKA ÇIRKIN SALDıRı   14:05   MERSIN’DE HAYATıNı KAYBEDEN KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:23   16 YAŞıNDAKI HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESI DAVASıNDA 3 SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   13:21   KÖMÜR YÜKLÜ TıRıN DORSESINDEN BINLERCE KAÇAK ÜRÜN ÇıKTı   11:31   YANGıNDA EVI KULLANıLAMAZ HALE GELEN VATANDAŞ OTELE YERLEŞTIRILDI   11:09   MERSIN’DE HASTA VE YAKıNLARıNA ÜCRETSIZ REFAKATÇI EVI HIZMETI   09:56   MERSIN’DE DEPOYA BASKıN BINLERCE LITRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SİLİFKEYE GELİŞİNİN 97 YILI KUTLANDI
   

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Silifke’ye gelişinin 97 yılı törenle kutlandı.

 

Tarih : 27 Ocak 2022 Perşembe 13:16

Atatürk’ün Silifke’ye gelişinin 97. Yılı nedeniyle Anıt Meydanında kutlama töreni düzenlendi.

Silifke Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Siyasi Partilerin çelenk sunumu ile başlayan törende 1 Dakikalık Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak, “Silifke'ye ilk ziyaretini 27 Ocak 1925, ikincisini 12 Mayıs 1926, üçüncüsünü 11 Şubat 1931, dördüncüsünü de 20 Şubat 1935 tarihlerinde yapan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize teşriflerinin 97. yıldönümü kutlama törenlerine hepiniz hoş geldiniz. Büyük Atamız Silifke’yi ilk onurlandırdığında, geceyi bugün Atatürk Evi olarak adlandırılan evde geçirdi. Ertesi Günü Türk Ocağı altında bulunan Silifke İdman Yurdu Lokali’ni ziyaret etti. Burada gençlere başarı dileğinde bulunarak 1000 TL bağışta bulundu. Sonra da onlara “Şimdi verilenle çalışmalarınızı geliştiriniz, yardımlarım devam edecektir” diyerek Silifke İdman Yurdu’nun defterine de “Silifke’ye geldiğimden çok memnunum. Beni unutmayacağınızı bilirim. Sizi kalbimden çıkarmam” diye de yazmıştır. Atatürk daha sonra Silifke Lisesini ziyaret ederek buradaki izlenimlerini ise şeref defterine yazmıştır” ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün modern tarım ve hayvancılığı şimdiki Atayurt Mahallesinde kurduğu Tekir çiftliğinden başlattığının altını çizen Altunok, “Modern tarım ve hayvancılıkta örnek teşkil eden bir çiftlik kurma fikri üzerine Büyük Önderimizin Silifke’ye gelişinde Silifke’de satın aldığı toprak üzerinde Tekir’de bir çiftlik kurmuştur. Tekir'de kurduğu bu Tarım Kredi Kooperatifine de kendisi bir numaralı üye olmuştur. Atamızın bu değerlendirmesinin Türkiye’ye yansımasının ise 1936 yılında Türkiye'de Tarım Kredi Kooperatifleri kurulması direktifinin başlangıcı olmuştur. Silifke'ye yansıması ise Gazi Çiftliği ve yöresi için kurulan Tekir Tarım Kredi Kooperatifi'dir. Atatürk 1500 liralık katılım payı ile kooperatifin birinci ortağı olmuştur. Yine Gazi Çiftliği'nde yapılan Tarım Okulu da Atatürk'ün 4. Silifke gezisinin bir sonucudur. Atatürk'ün o yıllarda geliştirdiği çiftlikte açtığı tarım okulu uzun yıllar burada eğitim vermiştir. Gazi Atamız ayrıca ilçemizin tarım alanında gelişmesi ve güçlenmesi için verdiği mücadelelerin yanı sıra tarımsal ürünler ve hayvansal gıdaların da burada depolanması ve buradan sevkiyatının yapılmasına da öncülük etmiştir. Büyük Önderimizin o günün şartlarında dört defa Silifke’ye gelmesi, yurt gezilerine verdiği önemi de göstermiştir. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Silifke’mize ilk gelişinin 97. yılını kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  atatürk, mersin, silifke, gazimustafakemal

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA