25 Aralık 2025 Perşembe



17:07   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN GENÇLERE HAYAT DERSI: "KENDI GÜCÜNÜZE INANıN"   17:02   BOZYAZı’DA MUHTARLARLA ISTIŞARE TOPLANTıSı   16:29   TOROSLAR CUMHURİYET ALANI YILBAŞI PAZARIYLA ŞENLENDİ   16:26   EKMEN: SAYIŞTAY KARARLARI KAMUYA AÇIK OLMALI   16:24   MEP MERSİN’DEN ASGARİ ÜCRETE SERT TEPKİ: “BU ÜCRET AÇLIK DAYATMASIDIR”   16:20   MÜSİAD MERSİN İLE SUDAN ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ   16:14   AŞIK MAHSUNİ ŞERİF SİLİFKE’DE   16:10   İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “EMEKLİLER UCUZ OTEL KÖŞELERİNDE YAŞAMAYA MECBUR BIRAKILIYOR”   16:08   SÜLÜKLER SAĞLIK VE BİLİM ALANINDA KULLANILIYOR   11:44   TARSUS BELEDIYESINDEN YEŞILEVLER’E MODERN SPOR PARKı   11:39   MERSIN’DE ASFALT MESAISI GECEYE TAŞıNDı   11:36   ‘BISKÜVI ADAM’ SAHNEYE ÇıKTı, MINIK SEYIRCILER KAHKAHAYA BOĞULDU   10:41   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ONKOLOJI HASTALARı VE ENGELLI BIREYLERE PSIKOSOSYAL DESTEK   10:36   AKDENIZ’DE 1,5 METRELIK ATLAS BALıĞı YAKALANDı   09:48   NESLI TEHLIKEDEKI ’SAZ HOROZU’ GÖKSU DELTASı’NDA GÖRÜNTÜLENDI   15:16   TARSUS’TA SıCAK ÇORBA IKRAMı BAŞLADı   14:43   HIRANUR’UN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN 3 SANıK ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı   11:33   TARSUSLU ÖĞRENCI, OLIMPIYAT BIRINCILIĞI GURURU YAŞATTı   11:30   TERS ISTIKAMETTE GIDEN SÜRÜCÜ YAKALANDı, EHLIYETINE EL KONULDU   11:28   MERSIN’DE ’YÖRÜK GÖÇER KÜLTÜR KALıR’ ŞÖLENI  
 
 
 
 
EN DÜŞÜK MAAŞLARI 5 BİN 200 LİRA OLACAK
   

Mersin Tarsus Belediyesi, en düşün maaşı 5 bin 200 lira olarak belirledi.

 

Tarih : 16 Ocak 2022 Pazar 14:05

Tarsus Belediyesinde en düşük maaşın, KHK kapsamında çalışanların sosyal hakları da dâhil olmak üzere 5 bin 200 lira olduğu bildirildi.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının sosyal hakları da dâhil olmak üzere alacakları en düşük maaşı 5 bin 200 TL oldu.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve yüksek enflasyondan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesini sağlayacaklarını belirten Bozdoğan, "Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Yerel yönetim olarak çalışma sorumluluğumuzu yerine getirirken, personellerimiz için de imkânlar ölçüsünde en iyi çalışma şartlarını oluşturmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çalışanlarımızın hakları konusunda her zaman hakkaniyetli olmaya çalıştık. Bu kapsamda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın asgari ücretini 5 bin 200 TL olarak belirledik. Değerli sendika temsilcilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, sözleşmemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  maaş, tarsus, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA