29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİRDEN ÜCRETSİZ PİLATES EĞİTİMİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, haftanın 3 günü ücretsiz “ Yetişkin Pilates” aktivitesi düzenliyor.

 

Tarih : 23 Aralık 2021 Perşembe 14:40

Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezinde haftanın 3 günü ücretsiz “Yetişkin Pilates” aktiviteleri yapılıyor. Büyükşehir Belediyesinde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun’un eşliğinde yapılan aktivitelerde yer alan annelerin çocukları ise aynı sırada “Eğitsel Çocuk Oyunu” etkinliklerine katılabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesine bağlı Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezinde çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri ücretsiz “Yetişkin Pilates” dersleri gerçekleştiriliyor. Kültür Park içerisinde gerçekleşen aktivitelere kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Anneler pilates aktivitelerine katılırken, çocukları ise aynı sırada “Eğitsel Çocuk Oyunu” etkinliklerinde keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.

“65 YAŞ VE ÜSTÜ GELENİMİZ OLDUKÇA FAZLA”

Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun’un eşliğinde gerçekleştirilen aktiviteler, çarşamba ve perşembe günleri saat 09.30’da, cumartesi günü ise saat 09.00’da başlıyor. Yaklaşık 50 dakika süren derse katılanlardan herhangi bir ücret alınmazken, çocuklar ise görevli personel eşliğinde keyifli aktivitelere katılabiliyor.

Aktivite sırasında bel ve boyun fıtığı olanlarla özel ilgilendiklerini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni İmren Uzun, “Çok güzel dönüşler alıyoruz. Mesela 65 yaş ve üstü gelenimiz de oldukça fazla. Daha çok kas oranları azalan ve kemik erimesi yaşayanların kaslarını güçlendirerek, yaşam kalitelerini artırmak için spora yönlendiriyoruz. Aynı zamanda annelerimiz burada spor yaparken çocuklarımız da yan tarafta atölyelerimize katılıyor” diye konuştu.

“BELİMDE FITIK VAR VE 2,5 AYDIR PİLATES SAYESİNDE AĞRILARIMDAN KURTULDUM”

Yaklaşık 2,5 aydır pilates aktivitesine katıldığını belirten Yağmur Çakar, “Belimde fıtık var. Pilates çok iyi geliyor. 2,5 aydır geliyorum ve pilates sayesinde ağrılarımdan kurtuldum. Belimde rahatsızlık olduğu için İmren Hoca da benimle ekstra ilgileniyor. Doktora gittim, fizik tedavi önerdiler. Onu uyguladım. Daha sonra doktorum en iyinin pilates olduğunu söyledi, evde uygulamamı istedi. Evde çok zorlandım, uygulayamadım. Pilates, salonlar ve stüdyolarda da çok pahalı bir spor. Aylık gerçekten uçuk fiyatlar istiyorlar ama burada ücretsiz. Bir defa hayat kalitem arttı. Sabahları güne güzel uyanıyorum. Evde temizlik yaparken ağrı hissetmiyorum. Deniz kenarında, güneşe karşı, palmiyelerin altında. Parayla yapsak herhalde bu kadar güzel olmaz” ifadelerine yer verdi.

Kızı Irmak’la birlikte derslere gelen Alev Kılıç ise kendisinin pilates yaptığı sırada çocuğuyla ilgilenilmesinden memnun olduğunu vurgulayarak, “Huzurluyum, güvende olduğunu biliyorum. Bakıp da kontrol bile etmiyorum. Gayet huzurlu, rahat. O da mutlu bundan” sözlerini söyledi.

Kılıç, pilatesin kendisini motive ettiğini de dile getirerek, “Hem iyot hem doğa hem gökyüzü hepsi bir arada. İnsana daha çok moral veriyor, daha çok motive ediyor. Ruhen gayet iyi geliyor. Kendimi daha iyi hissediyorum. Kadının güçlü olması zaten otomatik olarak herkesi etkiliyor. Kadın mutluysa herkes mutlu, herkes daha güçlü” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  pilates, mersin, büyükşehir, ücretsiz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA