9 Şubat 2026 Pazartesi



16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   15:06   MERSIN’DE PARKA ÇIRKIN SALDıRı   14:05   MERSIN’DE HAYATıNı KAYBEDEN KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:23   16 YAŞıNDAKI HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESI DAVASıNDA 3 SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   13:21   KÖMÜR YÜKLÜ TıRıN DORSESINDEN BINLERCE KAÇAK ÜRÜN ÇıKTı   11:31   YANGıNDA EVI KULLANıLAMAZ HALE GELEN VATANDAŞ OTELE YERLEŞTIRILDI   11:09   MERSIN’DE HASTA VE YAKıNLARıNA ÜCRETSIZ REFAKATÇI EVI HIZMETI   09:56   MERSIN’DE DEPOYA BASKıN BINLERCE LITRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
HALK KART İLE VATANDAŞ DA ESNAF DA RAHAT ETTİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Halk Kart hizmeti ile her ay vatandaşların mutfak masraflarına katkı sunuluyor. 1 milyon 851 bin 890 TL, 2020 yılında 13 milyon 794 bin 160 TL, 2021 yılında ise 17 milyon 760 bin 360 TL para yüklendi. Son olarak 2021 yılının Kasım ayında ise 12 bin 625 kişinin hesabına toplam 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı.

 

Tarih : 15 Aralık 2021 Çarşamba 13:36

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2019 Ekim ayında başlattığı Halk Kart hizmeti ile Mersinli esnafın kasasına 26 ayda toplam 33 milyon 406 bin TL girdi. Esnaf, Halk Kart’ın kendilerine nefes aldırdığını vurgularken, kart sahibi vatandaşlar, anlaşmalı 360 yerel marketten alışveriş yaparak, hem ihtiyaçlarını karşılıyor hem de mahallesindeki esnafa katkı sağlıyor.

“BU ZOR DÖNEMDE HALKIMIZA DA ESNAFIMIZA DA DESTEK VERMEK BİZİ MUTLU EDİYOR”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, 13 ilçede toplam 360 yerel marketle anlaşma içerisinde olduklarını belirterek, “Halkımıza verdiğimiz desteğin yanı sıra zorluklar yaşandığı bu günlerde yerel esnafımıza da destek vermek bizi mutlu ediyor. Bizdeki başvuru kriteri vergi levhasının Mersin’de bulunması. Yerel esnafımızın kalkınmasından yanayız. Bu anlamda projemizi devam ettiriyoruz. Vatandaşımızın kartlarına yatırmış olduğumuz miktarlar yerel esnafımızın kasasında kalıyor ve bu sayede esnafımıza özellikle bu zor günlerde ciddi bir destek sağlamış oluyoruz” sözlerine yer verdi.

“HER AY GELEN 10-15 MÜŞTERİM VAR, HALK KART’LARINI GETİRİP ALIŞVERİŞLERİNİ YAPIYOR”

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Turunçlu Mahallesinde market işleten Müslüm Taşan, ekonomik olarak zor bir süreçle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Allah razı olsun bu Halk Kartları vermiş belediyemiz, onlarla gelip alışveriş yapıyorlar. Bize de her ay iyi geliyor, güzel bir katkı sağlıyor. Her ay gelen 10-15 müşterim var, Halk Kart’larını getirip alışverişlerini yapıyor. Onlarla ödememizi yapıyoruz” diye konuştu.

Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesindeki market işletmecisi Nezir Ergin ise ürün etiketlerini bazen günlük bazen de saatlik güncellemek durumunda olduklarını belirterek, “Çünkü sürekli fiyat listeleri geliyor ve bunu da yapmak zorundayız. Zaman zaman yapmıyoruz, insanları düşünüyoruz. Elimizdeki malları eski fiyattan satıyoruz ama yeni aldığımız malları da mecburen yeni fiyattan satmak zorunda kalıyoruz. Cebinde parası yok, alışveriş yapamıyor. Bizim satışlar da ister istemez yarı yarıya düştü. Halk Kartla mesela o gün ciromuz 2 katına çıkıyor, mutlu oluyoruz. İhtiyaç sahiplerine verildiği için biz de mutlu oluyoruz. Sadece küçük bakkallara, esnafa katkı olduğu için de mutlu oluyoruz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  halkkart, ensaf, büyükşehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA