29 Mart 2024 Cuma



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, robotik kodlama yarışmasında başarı gösteren öğrenciler ile bir araya geldi.

 

Tarih : 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:43

Başkan Seçer, Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde eğitim alan ve robotik kodlama yarışmasında ortaokul ve lise düzeyinde başarı göstererek ödüle layık görülen öğrencilerle Tarsus Gençlik Kampında bir araya geldi. Seçer, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Eğitimde İnovasyon Derneği ve STEM Eğitimcileri Derneği iş birliğiyle düzenlenen VEX IQ Challenge Robotik Kodlama Yarışmasına katılan ortaokul öğrencileri, uyumlu ve örnek çalışmalarıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Habitat Derneği tarafından düzenlenen Küresel Sağlık Gaming Hackathonu Oyun Geliştirme Yarışmasına katılan lise öğrencileri de Türkiye 2’ncisi olarak madalyayı Mersin’e taşıdı. Ortaokul öğrencileri, 15 Ocak’ta Adana’da yapılacak VEX Robotics Yarışmasına hazırlanırken, lise öğrencileri ise İstanbul’da 8-9 Ocak’ta gerçekleştirilecek VEX Robotics Yarışmasına katılacağı açıklandı.

“İNSAN ÖĞRENDİKÇE ÇOK DAHA FAZLA ŞEY ÖĞRENMEK İSTER”

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Tarsus Gençlik Kampına yaptığı ziyarette, kısa sürede iki başarı elde eden öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Geliştirilen robotlar üzerine gençlerle sohbet eden Başkan Seçer, “Güzel işler yapıyorsunuz onu da ödüllendirdiler. Gayet güzel, başarılı bir sonuç aldınız, kutluyorum. Çalışmaya devam” diye konuştu.

Gençlere, “Öğrendikçe daha fazla öğrenme isteği oluyor mu?” sorusunu yönelten Seçer, gençlerden “Evet” yanıtını aldı. Başkan Seçer, “İnsan öğrendikçe çok daha fazla şey öğrenmek ister. Zaten icatlar da öyle olur. Yenilikler, keşifler öyle oluyor. İnsanın geninde olan o merak, araştırma, yeni bir şey keşfetme onun sonucunda oluyor. Size başarılar diliyorum” dedi.

Ekip çalışmasıyla kazandıkları ödüle ilişkin olarak konuşan ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Amine İkbal Aç, “MRS 33-33 olarak biz bir takım kurduk. Bu takımımızla bir yarışmaya katıldık. Manisa’da düzenlendi bu yarışma. Bu yarışmada bir robot tasarladık. Çok fazla uğraştık bunun için, çok çalıştık. Ama yarışmada takımlar olarak birbirimize çok yardım ettik. Jüri özel ödülünü aldık” sözlerini söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  kodalama, robotik, mersin, öğrenci, lise, ortaokul

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA