28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
BU SENE İLK DEFA DÜZENLENEN FESTİVALE İLGİ BÜYÜKTÜ
   

Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilecek olan "1. Akdeniz Çocuk Festivali" renkli görüntülere sahne oldu, çocuklar doyasıya eğlendi.

 

Tarih : 20 Kasım 2021 Cumartesi 15:27

Mersin Erdemli Belediyesi tarafından organize edilen Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından desteklenen Akdeniz Çocuk Festivali'nin ilki gerçekleştirildi. Erdemli Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki festivalin açılışı belediye bando takımının eşliğinde gerçekleştirildi. Ardından İzmir, Van, Trabzon ve Mersin Halk oyunları ile illüzyon gösterisi sahne de yerini aldı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kaymakam Avni Kula ve çok sayıda katılımcının yer aldığı festivalde çocuklar yüzlerini boyattı, çeşitli geleneksel oyunlar oynadı. Çocukların doyasıya eğlenme fırsatı bulduğu festivalde çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Ayrıca çocuklar meydanda polis ve jandarma araçlarını gezip motosikletlerine de bindi.

Çocuklar, kendilerine özel hazırlanan festivalde çok güzel vakit geçirdiklerini aktararak hem eğlendiklerini hem de farklı bölgelerin halk oyunlarını izlemenin keyfini çıkardıklarını ifade ettiler.

"GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ"

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle düzenlediğimiz şenliğimizin birincisini burada icra ediyoruz. Tabi burada en güzel örnek, çocuklarımızın bir araya gelmesi. Milletimizin kültürel zenginliğini en güzel şekilde yansıtmamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız, bana göre bütün değerlerin önünde. Karadeniz'in kültürünü, Akdeniz'in kültürüyle birleştirmemiz, Ege'nin ve diğer yörelerimizin diğer bölgelerimizin kültürlerini burada sergilememiz, Erdemli'miz için bir zenginlik oldu. Kültürel zenginliğimizi ne kadar çok olduğunu ne kadar önemli olduğunu en güzel şekilde burada, uygulamaya geçirmiş olduk. Şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Bu da bize gösteriyor ki Karadeniz'den Akdeniz'den Ege'den ülkemizin diğer coğrafyasından gelen çocuklarımızın bir araya gelmesi o zenginliğimizin burada icra edilmesi gerçekten çok önemli bir mihenk taşı olacak. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu kaynaşma aynı zamanda çocuklarımızın ömrü boyunca bu zenginliği ve bu kültürü İnşallah en güzel şekilde yansıtacaklar. Akdenizli çocuğumuz Erdemlili bir çocuğumuzun Ege'de arkadaşı olacak, Karadeniz'de arkadaşı olacak güzel bir kaynaşma örneği olacak" sözlerini söyledi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  festival, çocuk, eğlence, erdemli

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA