29 Mart 2024 Cuma



11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR ASFALT ÇALIŞMALARINA SON HIZLA DEVAM EDİYOR
   

Büyükşehir Belediyesi, Bozyazı ve Aydıncık’ı birbirine bağlayan grup yollarında toplam 10 bin 600 metrelik asfalt çalışmasına başladı. Bozyazı’da Gözsüzce ve Gözce Mahallelerinin içmesuyu sorununu çözen Büyükşehir, Gözsüzce’yi Karadere’ye, Gözce’yi ise Pembecik’e bağlayan yolları asfaltlıyor. Büyükşehir, Başkan Seçer’in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla hem içmesuyu sorununu çözüyor hem de bölgedeki üreticilerle iç ve dış pazar arasında köprü kuruyor.

 

Tarih : 9 Kasım 2021 Salı 10:46

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Muhtarlık İşleri Dairesi ile MESKİ Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla Bozyazı ilçesinin sorunları hızla çözülüyor. MESKİ’nin içmesuyu altyapı çalışmalarını tamamladığı Gözsüzce Mahallesi’ni Karadere Mahallesi’ne ve Gözce Mahallesi’ni Pembecik Mahallesi’ne bağlayan toplam 10 bin 600 metrelik yolda asfalt çalışmaları başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yürütülen yol çalışmaları en çok bölgedeki üreticilerin yüzünü güldürdü.

İÇMESUYU ÇALIŞMALARI BİTTİ, ASFALT BAŞLADI

MESKİ’nin “Bozyazı İlçesi Gözce, Gözsüzce Mahalleleri İçmesuyu Terfi ve Şebeke Hattı Yapım İşi” kapsamında içmesuyu sorununu çözdüğü Bozyazı ilçesine bağlı Gözce ve Gözsüzce Mahallelerini Aydıncık’ın mahallelerine bağlayan yolda, Büyükşehir ekipleri tarafından zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar sayesinde mahalle sakinleri hem içme suyuna kavuştu hem de tozdan kurtuldu. Büyükşehir Belediyesi, yoğun olarak muz, çilek, narenciye ve sebze üretimine sahip mahallelerde üreticilere kazanç kapısı araladı. Kısa süre önce Bozyazı ve Aydıncık’a ziyarette bulunan Başkan Seçer, Gözce, Gözsüzce ve Pembecik Mahalle sakinlerinin grup yoluyla ilgili sıkıntılarının kısa sürede çözüleceğini söylemişti.

AYDINCIK’TAN BOZYAZI’YA KONFORLU ULAŞIM

Aydıncık’ın Karadere Mahallesi’ni Bozyazı’nın Gözsüzce Mahallesi’ne bağlayan 3 bin 500 metrelik yolda zemin iyileştirme çalışmalarına başlayan ekipler, aynı çalışmayı eş zamanlı olarak Bozyazı’nın Gözce Mahallesi ile Aydıncık’ın Pembecik Mahallesi arasındaki 7 bin 100 metrelik yolda da sürdürdü. Zemin iyileştirme çalışmalarını tamamlayan ekipler, her iki yolu da çift kat sathi asfaltla kaplayacak. Bu sayede Aydıncık’tan Bozyazı’ya inen üreticiler, ürünlerini en az hasarla önce D-400 karayoluna, ardından da iç ve dış pazara ulaştırma imkanı bulacak.

“KIŞ MEVSİMİ GELMEDEN YOLUMUZ ASFALTA KAVUŞACAK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi’ne bağlı Bozyazı ve Aydıncık Koordinasyon Şube Müdürü Mehmet Ünal Erdal, içmesuyu çalışmalarının hemen ardından asfalt çalışmalarına başladıklarını vurgulayarak, “Bu bölgeler tarımsal üretim yapılan bölgeler olduğu için acilen buranın asfalt serimi için çalışmalara başladık. Kış mevsimi gelmeden yolumuz asfalta kavuşacak. Üreticiler, muhtarlarımız memnun. Sayın Başkanımıza hizmetler noktasında bize her zaman destek verip arkamızda durduğu için teşekkür ediyorum. Muhtarlarıma da teşekkür ediyorum. Bu iş bir ekip işi. Başkanımızın da dediği gibi; onlar bizim yol arkadaşlarımız. Sonuçta amacımız vatandaşa hizmet. Bunu da en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” sözlerini söyledi.

“2021’E KADAR MAHALLEMİZİN 37 EVİNDE İÇME SUYU YOKTU”

Bozyazı ilçesi Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, mahallenin 1984 yılından bu yana içmesuyu şebeke sorunu olduğunu belirterek, “31 Mart’tan sonra Vahap Başkanım döneminde mahallemizde içmesuyu borumuz tamamen değişmiştir. 2021’e kadar mahallemizdeki 37 evde içme suyu yoktu. Karapınar Mevkii’nde bu sorunlar çözüldü. Onun için kendisine çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Aksoy, çalışmaların vatandaşların tarlasından değil, grup yolu üzerinden yapıldığını ve asfalt çalışmasının hızla başladığını da sözlerine ekleyerek “Gözce Mahallesi’nin bir özelliği, 11 mahallenin Pembecik istikametinde ortak kullandığı bir grup yoludur. Doğru zamanda yapılan bir çalışmadır. Şu an mevsimsel olarak yılbaşı itibariyle çiftçilerimiz bu konuda çok memnun. Üretimimiz bölgesel olarak salatalık, biber, patlıcan, muz. Yüzde 70’i muz. Bir mahalle muhtarı olarak kendisi de üretimin içinden gelen Vahap Başkanımızla aynı dönemde çalıştığımız için çok gururluyum” dedi.

“VAHAP BAŞKANIMIZ İÇMESUYU ÇALIŞMASI BİTERKEN YOL ÇALIŞMASINI BAŞLATTI”

Bozyazı ilçesi Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ise mahallelerinde en fazla narenciye, sebze, muz ve çilek üretimi olduğunu vurgulayarak, “Allah razı olsun, Vahap Başkanımız içmesuyu çalışması biterken yol çalışmasını başlattı. Kış gelmeden inşallah yapılacaktır. Şu anda zaten çalışma başladı. İyi olacağını düşünüyoruz. Üreticiye sebzesinin ulaşımında yüzde 100 faydası olacak. Elbette bozuk yolla şu anki yol bir olmaz. Vatandaşımızın avantajına bir şey. Asfalt da yapıldı mı hem çiftçimiz için hem bizim için çok iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

Pembecik Mahallesi’nde yaşayan çiftçilerden Mehmet Ali Türe, ürünlerini satmak için kullandığı arabayı eskiden sürekli tamirciye götürmek zorunda olduğunu belirterek, “Bu yol, şu an eskilere bakılırsa gayet iyi. Bundan 1-2 ay önce tamirciye gidip gelmekten usandık. Ama şimdi yapım başlayacak” diye konuştu.

“YOL, SOKAK İYİ OLURSA ÜRETİM DE İYİ OLUR”

Karadere Mahallesi’nde salatalık üretimi yapan Muhammet Köse ise “Yol eskiden girintili çıkıntılıydı, engebeli yükseltiliydi. Arabayla zor gidiyorduk. Şu an daha iyi oldu. Hizmetlerini daha da bekliyoruz. Ben çiftçiyim. Yol, sokak iyi olursa üretim de iyi olur. Yol olmazsa neye yarar? Araç gitmezse, sebze arabası gitmezse ne yapacaksın? Geliş gidişler, yollar olursa ekim dikim daha iyi olur” sözlerini söyledi.

Karadere’de yaşayan çiftçilerden Duran Köse de yol çalışmasından memnun kaldığını belirterek, “Şimdi çok iyi, ellerine sağlık. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bundan iyisi can sağlığı” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  asfalt, çalışma, büyükşehir, yol, yeni

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA