27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
HAVA 27 DERECEYE KADAR ULAŞTI
   

Türkiye genelinde yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte pastırma yazı yaşanırken, Mersin’de bu durumu fırsat bilenler hafta sonunu Kızkalesi sahilinde geçirdi. Aileler, çocuklarıyla denize girip eğlenirken, bazı tatilciler kitap okuyup güneşlenmeyi, bazıları da tekne turu ve yürüyüş yapmayı tercih etti.

 

Tarih : 7 Kasım 2021 Pazar 14:51

Ülke genelinde birçok ilde kar ve yağmur yağışı yerini güneşe bıraktı. Geçtiğimiz haftayı yağışlı geçiren Mersin’de de pastırma yazıyla birlikte sıcaklık 27 dereceye kadar ulaştı. Deniz suyunun sıcaklığının da 24-25 derecelerde seyretmesi nedeniyle hafta sonu tatilini fırsat bilen birçok kişi tarihin içindeki Kızkalesi sahilini tercih etti. Sahile gelenlerin bir kısmı denizde yüzüp, kumsalda güneşlenerek vakit geçirdi, bir kısmı da tekne turu, yürüyüş yaptı. Muhteşem bir hava olduğunu belirten vatandaşlar, Kızkalesi’nin ise kendilerine ayrı bir keyif yaşattığını, bu mevsimde daha güzel olduğunu aktardı.

Kasım ayında olmalarına rağmen havanın sıcak olduğunu ve Adana’dan geldiğini aktaran Ünal Şipar, sahil ve denizin mükemmel olduğunu ifade ederek herkesin tereddüt etmeden gelebileceğini söyledi.

Eskişehir’den geldiğini belirten Muzaffer Cura ise, “Bozkırdan gelip böyle bir mevsimi yaşamak, bu mevsimde denize girmek çok güzel. Ayrıca burası tarih kokuyor" diye konuştu.

Mersin merkezinin gürültüsünden kaçıp Kızkalesi'ne geldiğini dile getiren Mahmut Eren de, "Kızkalesi'nde şu anda hava sıcaklığı 27, deniz suyu sıcaklığı 25 derece ve yaz havasından kalma bir hava var. Görmüş olduğunuz gibi biz yazı yaşıyoruz" sözlerini söyledi.

Almanya’dan geldiğini ve Türkiye’nin birçok şehrini dolaştığına dikkat çeken gurbetçilerden Fahrettin Öztürk, "Gerçekten böyle bir sahil çok zor bulunur. Didim de güzel, sahili buraya benzer. Ama böyle güzel bir sahil ve böyle bir kale bambaşka" dedi.

Kızkalesi sakinlerinden Çetin ile Melek Karataş da, bu bölgede yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ve hava sıcaklığının kendilerinin de değerlendirdiğini kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, sıcak, pastırma, hava, çok, sıcak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA