10 Mayıs 2024 Cuma



11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı   11:06   “TÜRKIYE SIYASI TARIHI 31 MART 2024’TEN SONRA ÇOK FARKLı BIR YOLA GIRDI”   11:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ITFAIYE KADROSU DAHA DA GÜÇLENDI   11:01   BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLAR BULUŞMASı’NA KATıLDı   10:59   ENGELSIZ YAŞAM PARKı ÖZEL ÇOCUKLARA VE ANNELERINE ÇOK IYI GELIYOR   10:58   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLARıNA ÇIFTE OPERASYON   10:57   TOROSLAR ZABıTASıNıN “TARTı KONTROL NOKTASı” TAM NOT ALDı   10:56   MERSIN’DE YASADıŞı BAHIS OPERASYONU: 19 GÖZALTı   10:55   TERK EDILEN BEBEKLE ILGILI ADLIYEYE ÇıKARıLAN 5 AKRABASı SERBEST BıRAKıLDı    11:56   USİAD BAŞKANı NEVAF KıLıÇ, VIZE SORUNUNA DIKKAT ÇEKTI   11:55   BALıKÇıLAR ‘VATANDAŞ UYGUN FIYATA BALıK YESIN’ DIYEREK IHRACATA KıSıTLAMA ISTEDI   11:54   "NARENCIYE ÜRETIMINDE TÜRKIYE’DE 2. SıRADAYıZ"   11:53    “BÜTÜN KESIMLERE DOKUNDUK”   11:52   HALK EKMEK GERÇEĞI AÇıKLANDı   11:50   YATıRıMCıLAR VE PROJELER "AR-GE PROJE PAZARı 2024" ETKINLIĞINDE BULUŞTU   11:49   KARAMANCıLAR KONAĞı MERSIN KÜLTÜRÜ’NÜ YAŞATACAK   11:48   HALKKENT MERCEK ILE PROFESYONEL KUAFÖRLER YETIŞIYOR  
 
 
 
 
HAVA 27 DERECEYE KADAR ULAŞTI
   

Türkiye genelinde yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte pastırma yazı yaşanırken, Mersin’de bu durumu fırsat bilenler hafta sonunu Kızkalesi sahilinde geçirdi. Aileler, çocuklarıyla denize girip eğlenirken, bazı tatilciler kitap okuyup güneşlenmeyi, bazıları da tekne turu ve yürüyüş yapmayı tercih etti.

 

Tarih : 7 Kasım 2021 Pazar 14:51

Ülke genelinde birçok ilde kar ve yağmur yağışı yerini güneşe bıraktı. Geçtiğimiz haftayı yağışlı geçiren Mersin’de de pastırma yazıyla birlikte sıcaklık 27 dereceye kadar ulaştı. Deniz suyunun sıcaklığının da 24-25 derecelerde seyretmesi nedeniyle hafta sonu tatilini fırsat bilen birçok kişi tarihin içindeki Kızkalesi sahilini tercih etti. Sahile gelenlerin bir kısmı denizde yüzüp, kumsalda güneşlenerek vakit geçirdi, bir kısmı da tekne turu, yürüyüş yaptı. Muhteşem bir hava olduğunu belirten vatandaşlar, Kızkalesi’nin ise kendilerine ayrı bir keyif yaşattığını, bu mevsimde daha güzel olduğunu aktardı.

Kasım ayında olmalarına rağmen havanın sıcak olduğunu ve Adana’dan geldiğini aktaran Ünal Şipar, sahil ve denizin mükemmel olduğunu ifade ederek herkesin tereddüt etmeden gelebileceğini söyledi.

Eskişehir’den geldiğini belirten Muzaffer Cura ise, “Bozkırdan gelip böyle bir mevsimi yaşamak, bu mevsimde denize girmek çok güzel. Ayrıca burası tarih kokuyor" diye konuştu.

Mersin merkezinin gürültüsünden kaçıp Kızkalesi'ne geldiğini dile getiren Mahmut Eren de, "Kızkalesi'nde şu anda hava sıcaklığı 27, deniz suyu sıcaklığı 25 derece ve yaz havasından kalma bir hava var. Görmüş olduğunuz gibi biz yazı yaşıyoruz" sözlerini söyledi.

Almanya’dan geldiğini ve Türkiye’nin birçok şehrini dolaştığına dikkat çeken gurbetçilerden Fahrettin Öztürk, "Gerçekten böyle bir sahil çok zor bulunur. Didim de güzel, sahili buraya benzer. Ama böyle güzel bir sahil ve böyle bir kale bambaşka" dedi.

Kızkalesi sakinlerinden Çetin ile Melek Karataş da, bu bölgede yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ve hava sıcaklığının kendilerinin de değerlendirdiğini kaydetti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, sıcak, pastırma, hava, çok, sıcak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA