5 Kasım 2025 Çarşamba



17:21   MERSIN’DE TÜKETICI DENETIMLERI: 978 FIRMADA 66 BIN ÜRÜN INCELENDI   15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR   09:38   AKOM, ANLıK IZLEME VE VERI ANALIZIYLE MÜDAHALE KABILIYETINI ARTTıRDı   15:38   MERSIN KENTI EDEBIYAT ÖDÜLÜ AHMET ÜMIT’IN   15:34   MERSIN’DE BIR HAFTADA 117 BIN ARAÇ DENETLENDI, BIN 577’SI TRAFIKTEN MEN EDILDI   15:31   YAŞLı ADAM, BAHÇESINI TEMIZLERKEN YANGıNDA HAYATıNı KAYBETTI   15:26   ÇETKODER’IN ÇEVRE VE TÜKETICI ÖDÜLLERI SAHIPLERINI BULDU   11:13   MERSIN’DE 2. KENT VE DENIZCILIK KONFERANSı DÜZENLENDI   10:42   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE 65 ADET SIGARA SARMA MAKINESI ELE GEÇIRILDI   10:38   KAMYONET ILE OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 4 YARALı   09:49   YAŞLıLARı SOYAN YANKESICI SUÇÜSTÜ YAKALANDı: O ANLAR KAMERADA  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR PERSONELLERİ 14 GÜN SÜREN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADILAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, Büyükşehir personeli için “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor. Büyükşehir bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları 14 günlük eğitim sürecinde özellikle ‘çok tehlikeli’ kategorisindeki çalışma alanlarında yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçekleştiriyor.

 

Tarih : 6 Kasım 2021 Cumartesi 13:51

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 6331 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ kapsamında Büyükşehir personeline yönelik olarak “Arama Kurtarma, Yangın Tahliye Eğitim ve Tatbikatı” düzenliyor.

EĞİTİMLER HER YIL TEKRARLANIYOR

6331 sayılı yasa gereğince İtfaiye Dairesi koordinesinde ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar, Büyükşehir’in hem hizmet binalarında görev alan personeline hem de saha personeline veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli kategorilere göre sınıflandırılan çalışma alanlarında her yıl düzenli olarak verilen eğitimlerle personelin iş güvenliğinin korunması ve olası kaza risklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Afet ve acil durumlarla ilgili riskler tespit edilerek, önleyici tedbirler alınıyor. Bu gibi durumlar için ise hazırlanan eylem planı çerçevesinde; yapılması ve yapılmaması gerekenler personele tatbikatla gösteriliyor.

“TATBİKAT SONUÇLARIMIZI RAPORLUYORUZ, TSE ISO DENETÇİLERİMİZE SUNUYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Levent Muştu, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki eğitim ve tatbikatları her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Acil Durum Hakkında Yönetmelik gereği her yıl düzeli olarak tatbikatlarımızı yapmak zorundayız. İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenli olarak 14 gün boyunca bu tatbikatlarımızı gerçekleştireceğiz. Belediyemiz özellikle çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alması dolayısıyla; biz çok tehlikeli sınıf yerlerimizde; asfalt şantiyeleri, Gökçebelen asfalt şantiyesi, ilçe şantiyelerimizi önceliklendirerek bu yerlerimizde yangın, arama-kurtarma ve tahliye tatbikatlarımızı gerçekleştirmekteyiz. 14 gün sürecek olan tatbikat sonuçlarımızı raporluyoruz ve TSE ISO denetçilerimize sunuyoruz. ISO 45001 belgesine sahip olmamızın da büyük bir avantajı özellikle bu yaptığımız tatbikatlarla gerçekleştirilmektedir. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, tatbikat, eğitim, , sağlığı, güvenliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA