23 Nisan 2024 Salı



11:32   ASHİB, 2023 YıLıNıN HAYVANSAL GıDA DEVLERINI ÖDÜLLENDIRDI   11:31   KADıN VE GENÇ GIRIŞIMCILERE AB DESTEĞI   11:29    “İNŞAATıN YÜZDE 40’ı TAMAMLANDı”   11:28   TARıM IŞÇILERI 23 NISAN’ı ERIK HASADı YAPARKEN KUTLADıLAR   11:26   BAŞKAN BOLTAÇ KOLTUĞUNU MINIK ÖĞRENCIYE DEVRETTI   11:25   BAŞKAN YıLDıZ, 23 NISAN’DA KOLTUĞUNU MINIK EYLÜL’E BıRAKTı   11:23   AKSA’DAN ÖNGE’YE HAYıRLı OLSUN ZIYARETI   11:19   BÜYÜKŞEHIR 23 NISAN SEVINCINI KENTE YAYDı   11:17   MERSIN IÇIN SıCAK HAVA UYARıSı   11:12   ÇOCUKLAR ILK DEFA HAVALı TÜFEKLE ATıŞ YAPTı, KÖRLING OYNADı   11:11   BU KıZLAR BAŞARıYA DOYMUYOR   10:29   FINANS UZMANıYDı, ARıCı OLDU   10:27   BAŞKAN SEÇER, SEÇIM BAŞARıSıNıN FORMÜLÜNÜ ANLATTı   10:26   23 NISAN COŞKUSU SÜRÜYOR   10:24   MERSIN’DE TRAFIK KAZASı: 2 ÖLÜ, 3 YARALı   10:21   YENIŞEHIR’DEKI DÜNYA PARATRIATLON KUPASı’NDA TARIH YAZıLDı   10:19   MSK’NıN SÜPER LIG YOLU GALIBIYETLERLE DOLU   10:18   KADıNLAR GÜNÜ TENIS TURNUVASı’NDA DERECEYE GIRENLERE ÖDÜLLERI VERILDI   15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı  
 
 
 
 
EŞİNİ SİLAHLA VURAN SANIK: “ÖLDÜRMEYE KASTIM YOKTU”
   

Mersin’de boşanma aşamasındaki karısını, sokakta silahla yaraladığı gerekçesiyle hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın ilk duruşması görüldü. Sanık Şerif A., çocuğunun montunu vermek için eski eşinin yanına gittiğini iddia ederek, "Bana hakaretlerde bulundu ben de o an ne yaptığımı bilmiyordum yanımdaki tabancayla ayaklarına doğru ateş ettim. Öldürme kastım yoktu, pişmanım" dedi.

 

Tarih : 29 Eylül 2021 Çarşamba 11:21

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Şerif A., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Saldırıda yaralanan müştekinin eski karısı Derya D.'nin tekerlekli sandalye ile geldiği duruşmada, taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada konuşan Şerif A., cezaevinden tahliye olduktan sonra müştekinin, avukatı aracılığıyla boşanmak istediğini ilettiğini vurgulayarak, "Ayrı yaşadığımız süreçte çocukların montu bende kalmıştı. Hem onları vermek hem de son bir kez konuşmak için arkadaşımın kiraladığı araçla yanına gittim. Araca binmesini istediğimde bağırmaya başladı. Bana hakaretlerde bulundu ben de o an ne yaptığımı bilmiyordum yanımdaki tabancayla ayaklarına doğru ateş ettim. Öldürme kastım yoktu, pişmanım" diye konuştu.

"BEN YERDEYKEN ÜST ÜSTE ATEŞ ETTİ"

Derya D. ise sanığın boşanma sürecindeki tehdit mesajları nedeniyle 2 kez uzaklaştırma kararı aldırdığının altını çizerek, "Benle görüşeceği doğru değil, geleceğinden haberim bile yoktu. İşe giderken aniden araçla yolumu kesti. Araçtan direkt silahla indi ve otomobile binmemi istedi. Karşı çıktığım sırada yere düştüm. Ben yerdeyken üst üste ateş etti. O an hiç konuşamadım bile. Yanında çocukların montu da yoktu çünkü görüşmek istemiyordum. Tekrar arabaya bindi, beni ezeceğini düşündüm. Hamileyken bile şiddetine uğradım, şimdi de sakat bıraktı" şeklinde konuştu.
Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Akdeniz’e bağlı Camiişerif Mahallesi'nde 29 Aralık 2020'de Derya D., sabah işe gittiği sırada boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Yaralanan Derya D., Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, olay sonrası Adana'da yakalanan zanlı Şerif A. tutuklanmıştı. Şerif A. hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından 16 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, , silah, kadın, sokak, yaralama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA