6 Mayıs 2024 Pazartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
RUSYA, MEZİTLİ BELEDİYESİNE MÜZİK ÖDÜLÜ VERDİ
   

Mezitli Belediyesi’nin desteklediği sanatçı Tamay Özaltun, “Uluslararası Antik Kentlerin Sesleri” yarışmasında 1’inci oldu.

 

Tarih : 27 Eylül 2021 Pazartesi 17:07

Hazırladığı projelerle iki dünya birinciliği başta olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda sayısız ödülün sahibi olan Mezitli Belediyesi ülkeye bir ödül de müzik alanında getirdi. Rusya Ryazan Uluslararası Antik Kentler Forumu’nun “Antik Şehirlerin Kültürel Kodu” temalı 2021 yılı “Uluslararası Antik Kentlerin Sesleri” yarışmasında Mersinli sanatçı Tamay Özaltun, folklorik kıyafetlerle sergilediği iki türkü ile 1’incilik kürsüsüne çıktı. Sanatçı Özaltun, Rusya, Azerbaycan, Arnavutluk, Özbekistan, Çin, Malezya, Filistin, Beyaz Rusya, Moldova, Türkiye ve Japonya dahil olmak üzere 500 yılı aşan geçmişleri ile 11 ülkeden 53 halk müziği sanatçısının katıldığı yarışmada Mezitli Belediyesi’nin desteği ile “Silifke’nin Yoğurdu” ve “Gökyüzünde Tüten Olsam” türkülerine Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Kentinde klip çekti. Hürrem Betül Levent Erdal ve Nuran Kurtuluş’un Genel Koordinatörlüğünü, İlhan Cavit Sayar’ın kamera ve kurgu, Şahin Yıldırım’ın drone kamera, Egemen Batmaz ve Bilge Kurtuluş’un Türkçe-Rusça çevirilerini yaptığı klip Rusya’da büyük yankı uyandırdı.

“MEZİTLİ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da davetli olarak katıldığı gecede Mezitli Belediyesini, büyük Türk ozanı Karacaoğlan’ın 300 yıllık türküsünü evrensel tınılarla birleştiren, kanun sanatçısı Ahmet Baran’ın aranjesiyle temsil eden başarılı sanatçı Özaltun, muhteşem bir performans sergiledi. Ses ahengi ve sempatik hareketleri ile tüm organizasyon görevlilerinden tam not alan Özaltun birincilik ile ödüllendirildi.

Rusya’da birincilik sevincini sanatçılarla birlikte paylaşan Başkan Tarhan, “Uluslararası platformlarda pek çok başarı elde etmiş Mezitli Belediyesi olarak kentimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sunmuş olmaktan dolayı gururluyuz. Mezitli’de yaşayan ünlü kanun sanatçımız Ahmet Baran ve genç, başarılı ses sanatçımız Tamay Özaltun’un göz kamaştıran performanslarıyla ülkemizi Rusya’da temsil ettiler. Genç Kategorisi’nde başarılı ses sanatçımız Tamay Özaltun’un birincilik ödülü ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mezitli her şeyin en güzeline layıktır” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mezitli, rusya, müzik, ödül, kültür, sanat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA