19 Nisan 2024 Cuma



12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı   11:12   MERSIN’DE IKI OTOMOBIL ÇARPıŞTı: 5 YARALı   11:11   OTOMOBIL TıRA ARKADAN ÇARPTı: 1 ÖLÜ   11:09   ÇOK SAYıDA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI, 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:08   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU, 2 KIŞI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN EĞİTİM YARDIMI BAŞVURULARININ BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ön lisans eğitimi alacak öğrencilere yapılacak olan 500 liralık öğrenim yardımının başvurularının başladığı bildirildi. kayıtlar 5 Kasım’a kadar sürecek.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 12:26

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersinli öğrencilerin ön lisans eğitimine başladıkları şehir fark etmeksizin anne veya babasının Mersin’de ikamet etmesi şartıyla yatırılan tutarlar, öğrencilere eğitim giderleri için can suyu oluyor. Yardımlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin, 5 Kasım’a kadar başvurularını 'www.mersin.bel.tr' veya 'Teksin' mobil üzerinden yapmaları ve ikametlerine en yakın Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine evraklarını teslim etmeleri gerekiyor. Öğrenciler, 'Alo 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi’ni arayarak da detaylı bilgi alabilecek.

Öğrenim yardımından, devlet okullarının iki yıllık bir bölümünü (AÖF, DGS, YÖS hariç) kazanmış, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik vakıf (özel) üniversitelerini tam burslu kazanmış, anne ya da babası Mersin sınırları içinde ikamet edenler ve kazandığı okula kaydını yaptıran öğrenciler yararlanabilecek. Şehit ve gazi çocuklarının belgelerini ibraz etmeleri halinde bursluluk oranı aranmayacak.

Kayıt için öğrencilerden, 2021 yılı YKS yerleştirme sonucu, okula kaydını yaptırdığına dair okuldan veya e-Devlet üzerinden alınan ‘öğrenci belgesi’, anne veya babasının Mersin’de ikamet ettiğini gösterir ‘ikametgâh belgesi’ isteniyor. Şehit ve gazi çocuklarından ise bunlara ek olarak şehadet veya gazilik belgeleri talep ediliyor. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin resmi web sayfası olan 'www.mersin.bel.tr' adresinde ‘duyurular’ kısmında açılan ‘Ön Lisans Öğrenim Yardımı Başvuru’ linkinden giriş yaparak formu dolduracak ve istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf veya PDF olarak yükleyerek, 5 Kasım’a kadar ön kayıt başvurularını tamamlayabilecek. Öğrenciler, ön kayıt yaptıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası ile Büyükşehir Belediyesi’nin Kurs Merkezleri’ne evraklarını teslim edebilecek.

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilerin beklediği öğrenim yardımı kararı, Mersin Büyükşehir Meclisinden oy birliği ile geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen yıl da ön lisans öğrencilerine burs vermek istediklerini fakat bütçe olmadığı için gerçekleştiremediklerini belirterek, “Önceki yıl zaten yeni yönetime gelmişsiniz, kucağınızda bir tablo var. Bunu yapmamız mümkün değildi. Bu yıl makul gördük, bütçemiz doğrultusunda 500 lira gibi bir rakam belirledik” ifadelerine yer vermişti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, önlisans, burs, eğitim, üniversite, öğrenci

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA