20 Nisan 2024 Cumartesi



15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı   15:22   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN 2 KIŞI YAKALANDı   14:34   YENIŞEHIR DÜNYA VE AVRUPA TRIATLON YARıŞLARıNA HAZıR   12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı  
 
 
 
 
AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA MERSİNLİLER HEM EĞLENDİ HEM DE SPOR YAPTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler, kentin en işlek noktalarından birisi olan Adnan Menderes Bulvarı’na taşındı. Mersinliler, araçla geçtikleri caddede bu defa spor yaptı. Masa tenisi, futbol, basketbol, mini tenis, badminton, voleybol ve cimnastik alanlarına 7’den 70’e her yaştan Mersinli katıldı.

 

Tarih : 20 Eylül 2021 Pazartesi 12:00

“Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla 2021’de de birçok farkındalık etkinliğinin gerçekleştirildiği Avrupa Hareketlilik Haftası, Mersin’de önce bisiklet sürme eğitimleriyle başladı, ardından sokak etkinlikleriyle devam etti. Etkinlikler kapsamında bu defa Kültür Park üzerinde yer alan Adnan Menderes Bulvarı’nın batı-doğu yönü istikametinin Göçmen ve Marina kavşakları arasındaki kısmı trafiğe kapatıldı. Kapatılan caddeye önce sahne ardından da 7 farklı branşta spor alanları kuruldu.

7’DEN 70’E HER YAŞTAN MERSİNLİ KATILDI

Mersinliler, araçla geçtikleri caddede bu defa spor yaptı. Masa tenisi, futbol, basketbol, mini tenis, badminton, voleybol ve cimnastik alanlarına 7’den 70’e her yaştan Mersinli katıldı. Yapılan etkinlik, özellikle doğu-batı istikametinde seyreden araç sürücülerinin dikkatinden kaçmadı. Kimi sürücü aracını park ederek etkinliğe katılırken, kimi ise aracının camından el sallayarak etkinliğe destek verdi. Alanda spor yapan Mersinliler için kurulan sahnede ayrıca zumba yapıldı ve Büyükşehir Belediyesinin Kent Orkestrası konser verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, yapılan etkinlikle ilgili olarak, “Çok keyifli oldu. İnsanlar sadece arabayla geçebiliyorken, bugün burada, üstünde masa tenisi, futbol, basketbol, tenis, voleybol oynuyor; jimnastik yapıyor. Bu da bizim için çok büyük bir keyif oldu. Büyük bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum ama tabi bunun süreklilik arz etmesi lazım” dedi.



“BAŞKANIMIZ VAHAP SEÇER’E TEŞEKKÜR EDERİM”

10 yaşındaki Sergen Ergen, okçuluk ve futbolla ilgilendiğini belirtti. Yapılan etkinlikten de büyük keyif aldığını vurgulayan Ergen, “Futbol oynuyorlardı, ben de girmek istedim. Başkanımız Vahap Seçer’e böyle şeyler yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Yolu kapattıkları için çok güzel bir şey. Futbol da oynayabiliyoruz. Çünkü bizim mahallede de top oynanmadığı için burada daha güzel, her şey yapılıyor. Buradan hep araba geçerdi, çok sıkıcı olurdu. Ama şimdi hem park da var hem de böyle kapattıkları için etkinlikler yapıyoruz” diye konuştu.
23 yaşındaki Mehmet Ay, arkadaşıyla yemek yedikten sonra etkinliğe denk geldiğini söyledi. Yemeğin ardından spor yapmanın kendisine iyi hissettirdiğini kaydeden Ay, “Bayağı bir keyifli. Bir tarafta konserimiz var, spor etkinliklerimiz var. Çok güzel bir düşünce olmuş. Masa tenisi oynuyoruz, şimdi arkadaşlarla eğleniyoruz, keyifli vakit geçiriyoruz daha doğrusu. Yediklerimizi eritiyoruz” şeklinde konuştu.

"SPORLA İLGİLENMEK HAYATINIZA BAZI İYİ ŞEYLER KATAR”

11 yaşındaki İsmail Efe Ayyıldız ise boş zamanlarında basketbol oynadığını söyledi. Yapılan etkinliğin kendisinde bir farkındalık oluşturduğunu vurgulayan Ayyıldız, “Futbol oynuyorlardı, ben de katıldım. Hareket etmek, egzersiz yapmak iyi bir şey. Sporla ilgilenmek hayatınıza bazı iyi şeyler katar. Mutlu olursunuz, hayatınız mutlu geçer. Bundan sonra da yapmayı düşünüyorum. Eskiden çok uğraşmadığım halimden de belli zaten” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, avrupahareketlilikhaftası, spor, futbol, masatenisi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA