3 Ağustos 2025 Pazar



14:29   BÖYLE FUTBOL TURNUVASı GÖRÜLMEDI; TRIBÜNLER YETMEDI, TEPELER DOLU!   13:46   MESKİ’DEN KESINTISIZ IÇME SUYU ATAĞı   13:42   KOOPERATIFLER ÜRETIYOR, BÜYÜKŞEHIR DESTEKLIYOR   13:36   DEMOKRASI KÂĞıT ÜZERINDE KALDı   13:18   NEZAKETIN VE MERHAMETIN SOKAKTAKI HÂLI   13:11   MEZITLI BELEDIYESI IDDIALARı YALANLADı   13:09   GÜNEŞTE FAZLA KALıP ACIL SERVISLIK OLMAYıN   13:06   HORLAMA, VÜCUDUN YARDıM ÇıĞLıĞı OLABILIR   16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI  
 
 
 
 
TARSUS BELEDİYESİNİN, YANGINA KARŞI DESTEĞİ SÜRÜYOR
   

Tarsus alınan su tankerleri, Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi. Başkan Bozdoğan, orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da yangınlarda canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 15 Eylül 2021 Çarşamba 16:52

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmalara destek olacaklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ”Orman yangınlarının ülkemizde yoğun olarak yaşandığı dönemde sözünü verdiğimiz su tankerleri, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi. Kül olan umutlarımızı elbette yeniden yeşertmek zorundayız. Meydana gelebilecek yangınlarla ilgili olarak köylülerimize eğitim de verilecektir. Bizler de belediye olarak bu yangınlara 'dur' demek ve yangınlara önlem olabilecek çalışmalara destek olabilmek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladık. Bu kapsamda aldığımız tam teşekküllü su tankerlerini orman içi köylerin olduğu, özellikle yangına hassas noktalara konuşlandırılmak üzere Orman İşletme Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdik. Su tankerlerinin yangın söndürme ekiplerinin bulunduğu noktalarda yangın söndürme çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacağı ve orman yangınlarını en aza indirilmesinde etkisinin büyük olacağı kesindir" ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da bir canlı olduğunu ve yangınlarda canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Bozdoğan, “Toprağımızı, ormanlarımızı, içinde barındırdığı canlıları ve suyumuzu korumamız gerekiyor. Belediye olarak bu alanda katkılarımız devam edecek” diye belirtti.

Başkan Bozdoğan ayrıca, doğayı taklit ederek yöre ekolojisine uygun ve yangına dayanıklı ağaç türlerinin dikilmesine yönelik yerel yönetim olarak kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, sutanker, orman, başkanbozdoğan, yangın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA