5 Kasım 2025 Çarşamba



14:09   BAŞKAN SEÇER: "LÖSEMI TOPLUMSAL BIR SORUN"   13:01   BOZYAZı’DA SAHIPSIZ SOKAK HAYVANLARı TOPLANTıSı   12:56   MERSIN’DE TıRLAR ZINCIRLEME KAZA YAPTı: 2 YARALı   11:43   ANAMUR’DA MINIKLERDEN ’KıZıLAY HAFTASı’ ETKINLIĞI   11:00   MERSIN’DE TARIHI GEÇMIŞ GıDA ÜRÜNLERI ELE GEÇIRILDI   10:27   BOZYAZı’DA KıZıLAY HAFTASı COŞKUYLA KUTLANDı   10:23   TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR IÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI DÜZENLENDI   10:21   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ENSTRÜMAN KURSLARıNA YOĞUN ILGI   10:16   MERSIN’DE KADıNLARA ÜCRETSIZ BISIKLET SÜRÜŞ EĞITIMI   17:21   MERSIN’DE TÜKETICI DENETIMLERI: 978 FIRMADA 66 BIN ÜRÜN INCELENDI   15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR  
 
 
 
 
TARSUS BELEDİYESİNİN, YANGINA KARŞI DESTEĞİ SÜRÜYOR
   

Tarsus alınan su tankerleri, Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi. Başkan Bozdoğan, orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da yangınlarda canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 15 Eylül 2021 Çarşamba 16:52

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmalara destek olacaklarını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ”Orman yangınlarının ülkemizde yoğun olarak yaşandığı dönemde sözünü verdiğimiz su tankerleri, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi. Kül olan umutlarımızı elbette yeniden yeşertmek zorundayız. Meydana gelebilecek yangınlarla ilgili olarak köylülerimize eğitim de verilecektir. Bizler de belediye olarak bu yangınlara 'dur' demek ve yangınlara önlem olabilecek çalışmalara destek olabilmek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladık. Bu kapsamda aldığımız tam teşekküllü su tankerlerini orman içi köylerin olduğu, özellikle yangına hassas noktalara konuşlandırılmak üzere Orman İşletme Müdürlüğüne teslimini gerçekleştirdik. Su tankerlerinin yangın söndürme ekiplerinin bulunduğu noktalarda yangın söndürme çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacağı ve orman yangınlarını en aza indirilmesinde etkisinin büyük olacağı kesindir" ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da bir canlı olduğunu ve yangınlarda canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Bozdoğan, “Toprağımızı, ormanlarımızı, içinde barındırdığı canlıları ve suyumuzu korumamız gerekiyor. Belediye olarak bu alanda katkılarımız devam edecek” diye belirtti.

Başkan Bozdoğan ayrıca, doğayı taklit ederek yöre ekolojisine uygun ve yangına dayanıklı ağaç türlerinin dikilmesine yönelik yerel yönetim olarak kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, sutanker, orman, başkanbozdoğan, yangın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA