19 Nisan 2024 Cuma



15:42   23 NISAN COŞKULU GEÇECEK   15:25   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE SEECO PROJESI TANıTıLDı   15:22   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN 2 KIŞI YAKALANDı   14:34   YENIŞEHIR DÜNYA VE AVRUPA TRIATLON YARıŞLARıNA HAZıR   12:47   TARSUS TSO YÖNETIMINDEN BAŞKAN BOLTAÇ’A ZIYARET   11:58   “YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YÜZDE 6 ARTıŞLA 551 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ZABıTA EKIPLERI, YAZ SEZONUNA HAZıR   10:41   BÜYÜKŞEHIR’DEN BIR ILK: 23 NISAN ULUSLARARASı ÇOCUK FESTIVALI   10:40   "ANAMUR VE AYDıNCıK’TA AÇıLACAK YENI BÖLÜMLER IÇIN YÖK’E BAŞVURUMUZU YAPTıK"   10:39   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 5 GÖZALTı   10:37   DENIZE GIREN GENÇ ADAM BOĞULDU   10:36   CENAZEYE GIDERKEN KAZA GEÇIRIP ÖLDÜ   10:36   MERSIN’DEKI KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN IŞÇI OSMANIYE’DE TOPRAĞA VERILDI   11:29   TURIST REHBERLERI YANLıŞTAN DÖNÜLMESINI BEKLIYOR   11:21   İPOTEKLI KONUT SATıŞLARı YÜZDE 49 AZALDı   11:19   MERSIN TURIZM FUARı BAŞLADı   11:17   BÜYÜKŞEHIR CEVDET AMCA’Yı YALNıZ BıRAKMADı   11:16   OTOBÜS SEFERLERI ARTıRıLDı, YENI HAT AÇıLDı   11:15   10 MILYONLUK LÜKS ARAÇLAR ELE GEÇIRILDI   11:13   ‘NARKOÇELIK-12’ OPERASYONUNDA 268 KIŞI YAKALANDı  
 
 
 
 
TARSUS’TA DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ
   

Tarsus’un merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen ve tabanı çamurla kaplanan Kaleburcu Deresinin, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlendiği bildirildi. Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Muhittin Borlukan, derenin temizlenmesinden dolayı Başkan Seçer’e ve MESKİ’ye teşekkür etti.

 

Tarih : 18 Ağustos 2021 Çarşamba 12:11

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ile MESKİ ekipleri, yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle biriken evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar ve mil nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine vinç vasıtasıyla indirilen iş makinesi ile kapsamlı temizlik gerçekleştiriyor. Temizlik faaliyeti sırasında içerisinde şişeden plastik kaplara, evsel atıklardan inşaat atıklarına kadar pek çok atık ile çıkan balçık ise kamyonlarla taşınıyor. Başta sivrisinek ve karasinek olmak üzere fare ve diğer zararlıların da yuva yapmasına engel olmak için ekipler temizlik faaliyetinin kısa süre içerisinde bitirilmesi için aralıksız çalışıyor.

Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Muhittin Borlukan, derenin tabanında biriken çamur ve mil ile çıkan nebati otlardan dolayı sürekli sinek oluştuğunu ve diğer zararlı haşerelerin de görüldüğünü belirterek, “Paşalar Sekisinde bulunan yağmur suyumuzun devamlı gittiği pis kanalımızın kirli olduğunu gördük. Sivrisineğin yuva yaptığı, yılanların, farelerin olduğu bir yer olduğu için temiz olması lazımdı. Muhtarı olarak mahallem adına Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, MESKİ yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar mahallemiz tertemiz oldu. Bundan sonra burada sivrisinek yuvasını, fare yuvasını, yılanların yuvasını bulamayacağız” diye belirt. Mahalle sakinleri de durumdan çok memnun kaldıklarını söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, kaleburcu, dere, meski, başkanvahap, belediye, çamlıyayla

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA