28 Mart 2024 Perşembe



11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ   10:45   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   11:52   “BIZIM SEÇIMDEN ÖTE MESAIMIZ VAR; ‘HIZMETLER’ ”   11:44    “STK’LARıN GÖRÜŞLERI, BIZE YARAR SAĞLıYOR”   11:43   AYAKKABı TAMIRCILERI ÇıRAK BULMAKTA ZORLANıYOR   11:41   KAYıSı AĞAÇLARı ÇIÇEK AÇTı, ORTAYA GÖRSEL ŞÖLEN ÇıKTı   11:39   “BIRLIKTE BAŞARACAĞıZ, BIRLIKTE KAZANACAĞıZ”   11:38   “MERSIN HALKı ARTıK DEĞIŞIM ISTIYOR, HIZMET ISTIYOR”   11:37   CHP’LI YıLDıZ, IŞÇILERLE BULUŞTU   11:35   “BAŞARıMıZ ORTADA AKDENIZ’IN HIKÂYESINI DEĞIŞTIRDIK”   11:33   BAŞKAN SEÇER, ŞEVKET SÜMER’DE YURTTAŞLARLA IFTAR YAPTı   11:31   “MERSIN’IN ULAŞıM VE TRAFIK SORUNUNU ÇÖZECEĞIZ”   11:27   "BEN DAVAMDAN VAZGEÇMIYORUM"   11:26   MERSIN’DE MOTOSIKLET HıRSıZLıĞıNA KARŞı UYGULAMA  
 
 
 
 
HASRETLİK BİTTİ
   

Erdemli Şahna Mahallesi sakinlerinin hayali 93 yıl sonra gerçeğe dönüştü. Yıllardır kaliteli içme suyu hasreti çeken mahalleli sonunda içme suyuna kavuştu.

 

Tarih : 9 Ağustos 2021 Pazartesi 15:06

MESKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır çözümlenememiş sorunları çözerek halkı sevindirmeye devam ediyor. Yatırım tutarı 2 milyon 276 bin lira olan içme suyu imalatı kapsamında Üzümlü Mahallesi’nde bulunan mevcut su deposundan yapılan terfi merkezi ve yaklaşık 4,5 kilometre terfi hattı vasıtasıyla yeni yapılan 100 metreküp su deposuna içme suyu iletiliyor. Şahna Mahallesi deposundan döşenen yaklaşık 11,5 kilometre şebeke hattı olmak üzere toplam 16 kilometrelik içme suyu hattıyla mahalle sakinlerinin evlerine yeterli debide içme suyu karşılanıyor.

“Sevinçliyiz, mutluyuz”

Şahna Mahallesi Muhtarı Cumali Toker, kuruluşundan bu yana Şahna’da hiç içme suyu olmadığını belirterek, “Bizim köyümüz 1928’de kurulmuş, 120 haneden oluşan 270 nüfuslu bir köy. Bizim daha önce şebeke suyumuz, içme suyumuz hiç yoktu, tarihimizde hiç olmadı. Vahap Seçer Başkanımız göreve geldiği ilk günden itibaren yoğun bir çalışmayla içme suyumuzu getirdi. Şu anda tüm köyümüzde evlerimizde içme suyumuz var. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Sevinçliyiz, mutluyuz. Hatta geçen gün bayramda ziyaretimize geldi, bizim sevincimizi paylaştı. Suyun aktığını kendisi de gördü. Memnuniyetimizi dile getirdik, kendisine teşekkür ettik. Daha önceki yıllarda içme suyu yokken bizim köyümüz çok sıkıntılıydı. Camide suyumuz olmazdı, mezarlıkta, evlerde su yoktu. Su hayattır. Şahna köyüne hayat veren Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Şahna köyünü şahane bir köy yaptı başkanımız” açıklamalarında bulundu.

 

“Başkanımız bize suyumuzu getirdi, bizi mutlu etti”

Yaşı 60’a yaklaşan Şahna Mahallesi sakinlerinden Nail Arı da “Bu yılki kadar hiç mutlu olmadım. Kuraklığa rağmen Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum suyumuzu getirdi. Yoksa biz bu sene banyo yapamadığımız gibi susuz da kalacaktık. İçme suyumuz var çok şükür. İşten geldiğimizde duşumuzu alıyoruz rahatlıkla. Önceleri su biter diye duş alamıyorduk. Hanımlar çeşmelerde su arıyorlardı, bazen bulamıyorlardı. Binlerce şükür, 100 yıllık hasretimiz bitti. Başkanımız bize suyumuzu getirdi, bizi mutlu etti. Başkanımızın hizmetleri çok; köprü yaptı Üzümlü-Tol arasına. Yolumuzun şu anda çalışması devam ediyor, asfaltlama olacak. Zaten bir memlekette yolla, su olduktan sonra her şeyi çözeriz biz” dedi.

“O günler çok geride kaldı”

Mahalle sakinlerinden Ayşe Toker ise, “Mutfağını, tuvaletini, banyosunu, lavabosunu, bütün suyunu o çeşmeden taşımakla idare ediyordu köy. Bu çeşme birkaç sene önce kurudu. Köylüler suyu dereden traktörlerle, çapalarla, taşımayla, pet şişelerle, bidonlarla getirmeye başladılar. Şimdi onu da getiremez oldu köylüler. Muhtarlarımız o kadar çabaladı, o kadar müracaat etti, yıllarca gelmedi. Ama Vahap Seçer’in döneminde sağ olsun, Allah razı olsun köyümüze su geldi. O kadar rahat, o kadar mutlu, o kadar huzurluyuz. Hiç suyu olmayanlar, arabası olup getiremeyen insanlar vardı. O kadar mağdur insanlar vardı. O günler çok geride kaldı ama çok kötü bir yaşantıydı. Gençliğim su yollarında geçti. Her şeyimizi, çeşmeden taşıdığımız kaplarla idare etmek zorundaydık. Şimdi herkes mutlu, herkes huzurlu, herkes sevinçli. Bugünümüze çok şükür. Evimizde suyumuz akıyor. Bulaşıklarımızı, çamaşırlarımızı rahat yıkayabiliyoruz.” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  su hasreti, meski, erdemli, şahna mahallesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA