26 Aralık 2025 Cuma



11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı   15:10   ÖĞRENCININ VURDUĞU OKUL MÜDÜRÜ SERVISE ALıNDı, BAKAN TEKIN’LE GÖRÜŞTÜ   15:03   BAŞKAN BOLTAÇ: "EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI ÖNCELIĞIMIZ"   14:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, VATANDAŞ MEMNUNIYETINI ’TS ISO 10002 BELGESI’ ILE TAÇLANDıRDı   13:20   MERSIN’DE OTOYOLLARDA TRAFIK DENETIMLERI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   13:17   GÜNEY GAZETESI BASıNDA YARıM ASRı GERIDE BıRAKTı   12:17   BOZYAZı’DA ’KADıNA YÖNELIK ŞIDDET VE BAĞıMLıLıKLA MÜCADELE’ TOPLANTıSı   12:09   UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASı KADıN FILMLERI FESTIVALI 2. KEZ MERSIN’DE DÜZENLENDI   11:37   MERSIN’DE MINIBÜS YANGıNı   11:32   ÜCRETSIZ BASKETBOL KURSLARı ÇOCUKLARA HEM SPOR HEM GELECEK SUNUYOR   11:14   KUAFÖR AYAĞA GELDI, VATANDAŞ RAHATLADı   10:05   MERSIN’DE GÜNÜBIRLIK EV VE EĞLENCE MEKÂNLARıNA DENETIM: 4 MILYON 472 BIN TL CEZA KESILDI   10:00   MERSIN’DE RUM ORTODOKS KILISESI’NDE NOEL AYINI DÜZENLENDI   17:07   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN GENÇLERE HAYAT DERSI: "KENDI GÜCÜNÜZE INANıN"  
 
 
 
 
PAPRİKA BİBERİ HASADI BAŞLADI
   

Erdemli’de üretimi gerçekleştirilen güçlü besin değerlerine sahip paprika biberinin hasadı başladı.

 

Tarih : 4 Ağustos 2021 Çarşamba 15:58

Erdemli’de üretimi gerçekleştirilen anavatanı Güney Amerika olan, güçlü besin değerlerine sahip 'Kalifornia' olarak da bilinen 'paprika' biberlerinin hasadına başlandı. İlçede ilk kez 600 rakımında denenen biberlerin kırmızı olanı 8 liradan, sarı olanı ise 13 liradan satıldı. Kök başına 3,5 kilo verim alınan ürün üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin, Erdemli'nin renkli paprika biberi yetiştiriciliğinde üretim üssü olmaya aday olduğunu belirtti. Şahin, "Kimilerine göre bir maketi andıran Kalifornia, diğer adıyla paprika biberi Erdemli'nin Kayacı Mahallesinde. Tabi yıllardan beri bölgemizde domates üretimi gerçekleştiriyoruz. Son 10 yıldan beri özellikle biz seralarımızda ve açık sahalarımızda dolma, kapya, sivri biber, köy biberi üretimi yapmaktayız. Düşük giden fiyatlar neticesinde bizler ziraat odası ve ziraat mühendisleri olarak gezip gördüğümüz yerlerdeki bu alternatif ürünü üreticilerimize tavsiye ettik. Kayacı'da 1 dekar arazi içerisine tavsiyemiz üzerine Kalifornia biberi dikildi. Şu anda hasadını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.



"KARLI BİR ÜRÜN"

Güçlü besin değerlerine sahip biberin bir şifa deposu olduğunu ve özellikle salatalarda tercih edildiğini anlatan Şahin, "Bölgemizdeki üretimin yaklaşık yüzde 98'i ihracata gidiyor, yüzde 2'lik kısmı ise Antalya, İstanbul, İzmir'deki lüks otellerde tüketiliyor. Şuan kırmızı olan biberlerin kilosu 8 TL, sarı olanların kilosu ise 13 TL'den gitmektedir. Çiftçilerimiz için karlı bir ürün olduğunu düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.
Biber üreticisi Sedef Uslu ise ilk kez denedikleri biberden iyi verim aldıklarını belirterek, "1 dönüm arazimizde denedik, çok kaliteli oldu. Bundan sonra sofralarımıza devamlı girecek" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, biber, çiftçi, paprika, hasad

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA