12 Mayıs 2024 Pazar



16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı  
 
 
 
 
DELİ ÇAY BUNDAN BÖYLE SÜRÜKLEYECEK BİR ŞEY BULAMAYACAK
   

Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Mustafa Gültak’ın girişimleriyle, yıllardır can ve mal kayıplara neden olan Deliçay Deresi’nde DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nün ıslah ve köprü projesi çalışmalarında sona gelindi. Başkan Gültak’ın vesile olmasıyla yapımına başlanan ıslah ve köprü projesi sayesinde Deli Çay bundan sonra sürükleyecek bir şey bulamayacak. Başkan Gültak resmen Deli Çay’ın sinirini aldı.

 

Tarih : 22 Eylül 2020 Salı 23:20

Mersin'de toplamda 190 kilometreyi bulan sulama kanalları ile derelerde ıslah ve düzenleme çalışması başlayacak. Deli Çay üzerine yapılan yeni köprünün inşaatında da sona gelinirken, köprü yakın süreçte tamamlanıp ulaşıma açılacak.

Vali Ali İhsan Su ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ve muhtarlar ile birlikte yer yer taşma riski taşıyan, üreticileri ve vatandaşları zor durumda bıraktığı için, ıslah edilmesi gereken sulama kanalları ile derelerde incelemelerde bulundu. DSİ tarafından, sulama kanalları ve derelerin ıslahı ihalesinin yapıldığını belirten Vali Su, çalışmaların da 2 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Tüm Mersin’i ilgilendiren sorunun çözümü için gerekli girişimler ve çalışmalar başlatılırken, Vali Su ve Başkan Gültak, Kazanlı ve Adanalıoğlu’nda akan sulama kanallarının yanı sıra, Çavuşlu ile Müftü derelerinde de incelemeler yaptı.

ÜRETİCİLERİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ ÇÖZÜLÜYOR

İnceleme ve denetlemelerde Vali Su, yaklaşan kış mevsiminde oluşacak sel ve taşma tehlikesini şimdiden ortadan kaldırmak, olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla, ıslah ve düzenleme çalışmalarının en kısa zamanda başlatılması yönünde Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine talimat verdi. Başkan Gültak da özellikle tarımsal üretim yapılan kırsal mahalleleri ziyaretlerinde; muhtarlar, üreticiler ve vatandaşların en çok dile getirdiği sorunların başında sulama kanallarından kaynaklı sıkıntılar olduğuna dikkat çekti.

ISLAH EDİLECEK KANALLARIN TOPLAM UZUNLUĞU 190 KİLOMETREYİ BULUYOR

Kazanlı ve Adanalıoğlu mahallelerinden geçen sulama kanallarının ıslahı, temizliği ve düzenlenmesi çalışmalarının başlatılması için DSİ tarafından ihale yapıldığı ve yakın zaman içinde çalışmalara başlanacağı öğrenildi. İhale ve sonrasındaki çalışmalar kapsamında, ıslahı yapılıp temizlenecek ve yeniden düzenlenecek sulama kanalları ve derelerin toplam uzunluğu 190 kilometreyi bulacak. Diğer yandan, Çay Mahallesi ile Karaduvar Mahallesini birbirine bağlayan ve halk arasında ‘Termik Yolu’ olarak bilinen 146'ncı Caddenin doğusunda, yeni yapılan Deli Çay Köprüsü ve çevresindeki düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Son aşamada olan çalışmaların yakın zamanda bitirilmesi ve çayın üzerinden geçen yeni köprünün 1 ay içinde üreticiler ve halkın ulaşımına açılması planlanıyor.

TAŞKINLARDA CAN ALDI

Bir çok can ve mal kaybına sebep olan Deliçay Deresi; 2016 yılında yaşanan sel felaketinde, 4 kişilik bir ailenin hayatını kaybetmesine ve yine aynı yıl selde dereye düşen Murat Kurt’un cesedi Muğla Fethiye’de bulunmasına sebep olmuştu. Deliçay üzerinden araçlarıyla sık sık tehlikeli bir şekilde karşıya geçmek zorunda kalan çiftçiler, topraklarının ve tarlalarının derenin diğer tarafında kaldığını ve bundan dolayı risk alarak yıllarca karşıdan karşıya geçmek zorunda kaldıklarını belirtiler.

Paylaş :
 
Etiketler :  deliçay, mersin, akdeniz, sinir, gültak,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA